10 jaar garantie10 jaar garantie
scherpe prijzenscherpe prijzen
snelle leveringsnelle levering
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Heeft u een vraag? info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras geschikt voor honden

Vraagt u zich ook af of kunstgras geschikt voor honden en andere speciale dieren is? Lees dan snel dit artikel verder en krijg direct antwoord op deze vragen.

 

Hoge kwaliteit kunstgras geschikt voor honden en andere dieren!

 

Veel mensen denken nog steeds dat dieren kunstgazon niet zo fijn vinden. Dit is echter meestal niet het geval. Huisdieren zoals katten, honden en zelfs konijnen vinden het nep gras juist erg fijn. De beesten zien het verschil niet tussen gewoon gras en kunstgrastapijt. De ervaring leert, dat vrijwel alle huisdieren het natuurlijk ogende kunstgras als zeer prettig ervaren aan hun poten. Daarnaast vinden ze het heerlijk om op de zachte bovenlaag te ravotten, rollen en zelfs slapen.

 

Kunstgras geschikt voor honden en ook andere huisdieren

 

Veel eigenaren van huisdieren zien meestal alleen maar voordelen leert de ervaring. Regelmatig kunnen huisdieren nogal tekeer gaan op een natuurlijk gazon. Ze graven er graag in waardoor een gazon er al gauw slecht komt te zien. Met het kunstgras geschikt voor honden en andere huisdieren komen ze er al heel snel achter dat ze er niet in kunnen graven waardoor ze de drang om dit te doen ook niet meer hebben.

 

De ervaring leert ook dat het probleem van ontlasting minder is bij kunstgrastapijt. Wanneer het huisdier toch zijn of haar behoefte doet op de kunstgrasmat, dan is dit vrij eenvoudig schoon te maken. Er zullen ook geen gele of bruine vlekken achterblijven en daarnaast ontstaan er geen kale plekken. Tevens is het natuurlijk een groot voordeel dat het huisdier niet onder de modder komt te zitten en ze kunnen heerlijk ravotten en rondrennen in de tuin. Wanneer u toch last krijgt in de zomer van geurhinder, dan kunt u gebruik maken van speciale geur neutraliserende korrels welke u in het kunstgras ook geschikt voor honden en andere huis dieren gooit. De ammoniakgeuren worden door de korrels opgenomen en laten ze verdampen zonder geur af te laten. kunstgras geschikt voor honden

 

Wel is het van groot belang om de juiste keuze te maken bij uw zoektocht kunstgras geschikt voor honden en overige huisdieren. Daarnaast is het belangrijk dat het nieuwe kunstgrastapijt op de juiste manier wordt gelegd zodat het naadloos overloopt. Openstaande randen en naden kunnen namelijk snel verwondingen aan nagels en poten van de huisdieren veroorzaken. Zorg daarom bij uw keuze voor kunstgazon in combinatie met een huisdier voor een egale oppervlakte en fijn aanvoelend gras. Ziet u hetzelf niet zitten om het nieuwe kunstgrastapijt aan te gaan leggen? Dan kunt u dat ook door ons ervaren team van legspecialisten laten doen. Uw huisdier en u kunnen daarna heerlijk genieten van de voordelen van kunstgras!

Welk soort kunstgras voor dieren is geschikt voor u?

 

Kunstgras de Veluwe levert diverse soorten kunstgras ook geschikt voor honden en andere dieren. Onze meest verkochte soort is kunstgras Apeldoorn. Van dit type hebben wij ook regelmatig restpartijen en couponnen in onze voordeelhallen in Nunspeet en Kruiningen.

 

Heeft u na aanleiding van dit artikel nog meer vragen? Schroom dan niet om te bellen/mailen of kom naar 1 van onze fillialen waar u ook direct alle voorradige goedkopere couponnen en restpartijen van onder andere kunstgras geschikt voor honden en andere dieren zult aantreffen.

Najaars Restpartijen, Alles MOET WEG!!

Ook super voordelig een mooi stuk kunstgras kopen? Kom dan op 19, 20 en 21 oktober naar onze showroom in Nunspeet of Kruiningen (Zeeland) om te profiteren van het allergoedkoopste kunstgras uit de regio! Al vanaf €5,95 !!!

 

Alle kunstgras restpartijen en restanten van 2017 gaan eruit!

 

Wij moeten plaats maken voor de nieuwe collectie. Als u ooit al eens van plan was om een fraai stuk kunstgras aan te schaffen, dan is dit uw kans! Bij ons vind u de mooiste kunstgazon soorten voor de laagste prijzen vanaf aanstaande donderdag tot en met zaterdag. MIS HET NIET!

 

De koffie staat klaar!

 

Vragen? Chat met ons (rechts onderin), bel, mail of vul het contact aanvraag formulier in; KLIK HIER

 

 

Kunstgras Soorten

Er bestaan verschillende kunstgras soorten, maar waar gaat uw voorkeur naar uit? In dit artikel geven we u graag meer informatie over de verschillende soorten en waar dat u kunstgras het beste kunt kopen.

 

Meer inspiratie? Kijk dan direct naar al onze kunstgazon typen! Klik snel hier: Soorten kunstgras.

Kunstgras kiezen

De eerste stap is gezet, u wilt kunstgras kopen. De volgende stap is de verschillende kunstgras soorten bekijken en een keuze maken welk soort er bij uw wensen past. Kunstgras kan gekozen worden voor diverse toepassingen, zoals voor de tuin als siergazon of als speelgazon. Voor voetbal, hockey of het kan in diverse kleuren worden geleverd om te zorgen voor een mooi effect bij speeltoestellen of op een balkon bijvoorbeeld. Alle kunstgras soorten zullen nu aan bod komen, zodat u weet wat de mogelijkheden met deze soort zijn.

Kunstgras voor siergazon

Een van de kunstgras soorten is siergazon. Het heeft een hoge dichtheid van vezels. Bij hoogpolig kunstgras gaat het over langere vezels, deze staan erg dicht op elkaar. Het lijkt daardoor ook erg dicht en zorgt voor een mooie uitstraling. Het heeft nauwelijks onderhoud nodig en dat is een groot voordeel.

Kunstgras als speelgazon

Wilt u graag een perfect ogende grasmat in de tuin? Kunstgras dat erg vaak betreden wordt, moet daar ook tegen kunnen (voor intensief gebruik). Daarbij wilt u ook kwaliteit, het moet niet snel plat liggen en de vezels moeten ook de stevigheid behouden. Het kunstgras kent een hoge sierwaarde. Ideaal voor in de tuin, maar voor op het balkon een aanwinst.

 

Kunstgras bij sport

Bij sporten wordt er steeds vaker de keuze gemaakt voor kunstgras. Met name bij voetbal en hockey wordt het vaak gebruikt. Bij voetbal heeft het kunstgras bijvoorbeeld een goede demping en spelers kunnen een sliding maken. Ook bij hockey wordt er vaak voor kunstgras gekozen. Het kunstgras wordt op een bepaalde manier aangelegd, zodat er een klein laagje water op blijft staan. Het kunstgras is vaak ook blauw van kleur (hierdoor is het meer geschikt om te filmen, het effect op de tv is hierdoor beter).

 

Kunstgras in verschillende kleuren

Wilt u een speciale kleur kunstgras? Dit kan! Als u goed om u heen kijkt, ziet u vaak verschillende kleuren kunstgras, bijvoorbeeld bij en onder de speeltoestellen. Ook daar kunt u zelf voor kiezen wanneer u graag wat kleur in de tuin wilt creëren.

kunstgras apeldoorn laten leggen

Kunstgras voor balkon

Als u een balkon heeft, wilt u dan ook genieten van een zacht aanvoelend grasbed met een stijlvolle warme uitstraling? Lekker op blote voeten naar buiten. Meteen maar genieten van dit heerlijke kunstgras.

 

Welke kunstgras soort kiest u?

De keuze van kunstgras die u nadat u zich goed heeft ingelezen gaat maken, hangt af van uw wensen.

 • Is het kunstgras bedoeld voor gebruik binnen of buiten?
 • Welke kwaliteit wenst u?
 • Wordt het kunstgras veel of weinig betreden?
 • Welke kleur wenst u?
 • Hoeveel heeft u nodig?
 • Wat is het budget?

Allemaal factoren om over na te denken en aan de hand daarvan kunt u een van deze kunstgras soorten kiezen.

 

Meer over kunstgras soorten

Er bestaan verschillende kunstgras soorten. Inmiddels weet u wat de opties zijn en kunt u er over nadenken wat bij u past. Als u vragen heeft over deze soorten, horen wij dat graag van u. Wij zijn uw kunstgras specialist en staan voor u klaar. Wij hopen u snel te mogen ontvangen en u verder te kunnen helpen bij de kunstgras keuze.


 

Kunstgras leggen: soorten ondergrond

Bij het aanleggen van kunstgras is het belangrijk dat u weet welke soorten ondergronden er bestaan.

 

Ondergronden kunstgras, verschillende soorten

Bij de soorten ondergronden voor kunstgras kunt u denken aan:

 • Een ondergrond voor kunstgras in de tuin, hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een zandbed van brekerzand. Het is erg grof, het laat daardoor het water goed door. Het is ook erg stabiel. Het brekerzand wordt ook bij de bestrating gebruikt om in te vegen. U heeft een zandbed nodig van ongeveer 5-10 cm. Maar merkt u dat de ondergrond nu slecht water af kan voeren, dan is een dikkere laag zand van 10 cm eerder aan te raden. Als u het zandbed aan heeft gebracht, moet het zand inklinken (besproei het zand met water). Vervolgens trilt u de ondergrond aan met een trilplaat en dan gaat u egaliseren.
 • Is er sprake van een onstabiele ondergrond? Een laag steenpuin is dan aan te raden, een laag van ongeveer 10-15 cm. Daar bovenop kan een laag van 2-5 cm brekerzand worden geplaatst.
 • Kunstgras op een balkon kan zeker, let er op dat het water goed kan worden afgevoerd. Vaak kan het gewoon op het beton worden gelegd.
 • Op een dakterras kan ook voor kunstgras worden gekozen. De waterafvoer moet in orde zijn. Speciale tegels of vlonders zijn geschikt om een goede waterafvoer te bevorderen.
 • Bij u op het terras kan ook kunstgras worden geplaatst. Leg het niet direct op uw terras, verwijder eerst de tegels of breng een dunne laag brekerzand aan van 1 of 2 cm boven op de tegels.

 

Aandachtspunten kunstgras ondergronden

Bij de kunstgras ondergrond is het van belang dat deze stabiel en egaal is. Ook moet de ondergrond voldoende water af kunnen voeren. Als u zwarte grond heeft, is het niet verstandig om kunstgras direct daar op te plaatsen. Deze grond is namelijk lastig te egaliseren en onkruid kan zijn gang gaan. Let er ook op dat kunstgras niet direct over een bestaande grasmat gelegd kan worden, het moet op een stabiele en egale ondergrond geplaatst worden. Tegenwoordig worden er vaak valdempende matten gebruikt. Deze kunt u over de andere ondergronden heen leggen. Let hierbij wel goed op de dikte van de matten!

 

Vragen over de kunstgras ondergronden?

Als u vragen heeft over de kunstgras ondergronden, neemt u dan nu contact met ons op. Wij zijn er om u te helpen en denken graag met u mee. Wij zijn uw kunstgras specialist, wij horen graag van u.

 

 

Kunstgras kopen Nunspeet

Kunstgras kopen Nunspeet

Wilt u graag kunstgras kopen nunspeet? Er zijn verschillende factoren waar u op dient te letten. Gelukkig heeft u ons nu gevonden, want wij informeren u graag over de mogelijkheden. Een van de redenen dat veel mensen voor kunstgras kiezen is, omdat het mooi en onderhoudsvriendelijk is. Maar let er bij uw zoektocht goed op dat niet alle soorten kunstgras kwalitatief even goed zijn. Leest u daarom onze tips door en u kunt op een verantwoorde manier kunstgras kopen nunspeet.

Kunstgras kopen, waar let u op?

Kunstgras kan op verschillende plaatsen gekocht worden. Als u kwaliteit wilt, kiest u het beste voor een specialist en niet voor een bouwmarkt. Bij een kunstgras specialist weet u in ieder geval dat de kwaliteit goed is. Het is belangrijk dat u weet waar u op dient te letten, want het is niet zo goedkoop. Bij de aankoop van kunstgras dient u te letten op:

 • De verschillende soorten kunstgras.
 • De kwaliteitsverschillen van kunstgras.
 • De prijzen van kunstgras.
 • Uiterlijk van kunstgras, hoe ziet het er uit in de showroom?

Het is belangrijk om te weten wat u precies wilt en wat uw budget is. Besteed daar daarom ook de nodige tijd aan. Het is de bedoeling dat u straks kunt genieten van de kwaliteit en van het resultaat. De voorbereidingen bij kunstgras kopen nemen tijd in beslag. U kiest namelijk niet zomaar het eerste wat u tegenkomt, u gaat bekijken wat de verschillen en de mogelijkheden zijn. Daarnaast dient u hier ook uw wensen in mee te nemen, zodat u kunstgras kunt kiezen wat hierbij past.

Kwaliteit van kunstgras

De kwaliteit van kunstgras is van groot belang. Let u hierbij eens op de kunstgras vezels. De hoeveelheid vezels, de kleurvastheid en de garantie spelen hierin een rol. Hoe beter de vezels zijn die gebruikt worden, hoe hoger de prijs van kunstgras. Ook de totale lengte per rol zal de prijs bepalen. Tevens speelt de kleurvastheid een rol. Bij het productieproces worden namelijk UV-stabilisatoren aan de korrels toegevoegd. De kwaliteit van deze stabilisatoren bepaalt mede hoelang het kunstgras zijn kleur behoudt. Van tevoren is dat niet altijd eenvoudig vast te stellen, maar het bepaalt wel mede de kwaliteit. Het is een groot verschil of u kunstgras kiest dat straks intensief gebruikt gaat worden of dat het er meer voor de uitstraling ligt, een siergrasveld. Ook dat bepaalt mede de prijs. Bij kunstgras kopen dient u met genoemde factoren dan ook rekening te houden.

Garantie bij kunstgras

Er kan bij kunstgras sprake zijn van garantie. Als u voor een goede leverancier kiest, dan durft deze leverancier een langere garantieperiode te geven. Meestal krijgt u een garantie van verkleuring en UV-degradatie voor een periode tussen de zes en elf jaar. Daarbij heeft de hoeveelheid zonlicht invloed op de duur van de garantie. Voordat u kunstgras koopt, kunt u vragen naar de garantie. Ook dit kunt u meenemen in de vergelijking, waar dat u uw kunstgras gaat kopen.

 

Kunstgras kopen nunspeet, de prijzen

Kunstgras kopen is leuk, u verfraait namelijk uw tuin, maar wat zijn de prijzen? Ook dat is wel prettig om vooraf te weten. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals dat ook het geval is bij de kwaliteit. Er kan bijvoorbeeld al een kunstgras gazon gekocht worden voor een prijs vanaf €20,- per m2. Maar het kan ook €40,- per m2 zijn. Als u kunstgras wilt kopen dat bijvoorbeeld intensief gebruikt kan worden met de uitstraling van echt gras, dan kunt u rekenen op een hogere prijs. Bij de prijs dient u ook te denken aan het zelf leggen of het laten leggen van kunstgras. Als u het laat leggen, kost u dat gemiddeld €10,- per m2. Het is een investering, maar u gaat er wel lang van genieten!

 

Kunstgras kopen, wat heeft u nodig?

De keuze is gemaakt, u wilt kunstgras kopen Nunspeet. Maar hoeveel m2 heeft u precies nodig? U dient hierbij rekening te houden met het snijverlies en met de vleug. Er kan sprake zijn van snijverlies, omdat kunstgras vaak wordt geproduceerd op rollen van een breedte van 4.00 meter. Dit kan zorgen voor een aantal beperkingen. Er is ook sprake van een vleug bij kunstgras, het blijft vaak een bepaalde kant op staan. Het gras moet daarom ook met de vleug dezelfde kant uit worden gelegd. Het is veel mooier wanneer dat u bij kunstgras in de vleug kijkt. Bestelt u liever iets ruimer, zodat u zeker weet dat u voldoende kunstgras nunspeet koopt.

Bostik lijmsystemen

Vragen kunstgras kopen?

Heeft u vragen over kunstgras  kopen in Nunspeet? Wij staan voor u klaar. Wij denken graag met u mee en als er vragen zijn, neemt u dan gerust contact met ons op en wij geven u graag het antwoord. Uw kunstgras heeft u nu gevonden. Profiteer van onze ervaring en geniet binnenkort van het resultaat.

Kunstgras leggen

Kunstgras leggen tips

Zelf kunstgras leggen is een hele opgave, maar ook een mooie uitdaging. Met ons stappenplan kunt u in korte tijd zelf uw kunstgras leggen. Twijfelt u toch? Dan zijn wij er altijd voor u om u te helpen! Voordat u kunstgras gaat leggen, is het van belang dat u de juiste materialen klaar heeft liggen. Werkhandschoenen, een schep, een kruiwagen, een hark, een tuinslang, een wals, een rechte balk, een stabilisatiedoek, een stanleymes, kunstgrastape, een hamer en kunstgras haken, een speciale kunstgrasborstel en stratemakerszand.

 

Kunstgras plaatsen het stappenplan

Het leggen van kunstgras kan het beste aan de hand van ons stappenplan:

 • Eerst verwijdert u het oude gras. U neemt een schep en de kruiwagen en verwijdert vervolgens het oude gras en de bladeren. Egaliseer dan de grond zo goed mogelijk met een hark.
 • Vervolgens gaat u een zandbed aanbrengen. U legt een laag zand aan van 5-10 cm dikte. Het beste kunt u daarvoor stratemakerszand gebruiken.
 • Het zandbed moet u goed inwateren. Vervolgens moet u het zand compact leggen met een wals. Dan vlakt u het zandbed goed uit (kunstgras vormt zich naar de ondergrond dus van groot belang dat het goed gebeurt).
 • De volgende stap is het leggen van een onderdoek. U legt de stabilisatiedoek op het zandbed. Dit doek zet u op de hoeken vast met een kunstgrashaak.
 • Tijd om het kunstgras te leggen! U neemt het kunstgras en rolt dit uit, trek daarbij eventuele plooien voorzichtig recht. De vleug moet u goed in de gaten houden, dit is de richting waarin de sprieten staan. Zorg ervoor dat de sprieten allemaal in dezelfde richting wijzen.
 • Als u een oppervlakte heeft die breder is dan 4 meter, is het van belang dat u de naad gaat snijden. U slaat het kunstgras dan eerst terug, dan snijdt u aan de beide kanten een rand van ongeveer 2-3 cm af. Om te controleren of het klopt, legt u de kanten tegen elkaar.
 • Alles past goed? Dan kunt u de naden lijmen. U legt daarvoor eerst de kunstgrastape onder de naad. Het kunstgras slaat u terug en dan wrijft u er overheen. Binnen een uur is het hard en dan zit het ook echt vast!
 • Het kunstgras kan dicht tegen de muur liggen. Dit kunt u zelf afsnijden. Daarvoor kunt u het beste een stanleymes gebruiken.
 • Ligt uw mooie kunstgrasveld er goed bij? Zet het kunstgras altijd vast met haken, deze slaat u ongeveer om de 50 cm langs de randen in de mat.
 • Kunstgras ziet er nog mooier uit wanneer u het op gaat borstelen. Doordat het kunstgras op rollen wordt geleverd, is het vaak platgedrukt. Even borstelen en het is prachtig!
 • Eindelijk is het dan zover, u kunt genieten en uitrusten! Kunstgras leggen is een hele opgave!

 

Kunstgras leggen toch uitbesteden?

Twijfelt u nog of dat u zelf het kunstgras wilt leggen of toch uit wilt besteden? Laat het ons weten. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en staan voor u klaar.

 

Klik hier voor het contact formulier