scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Consumenten Kunstgras, levensgevaarlijk of valt het allemaal wel mee?

Kunstgras rubberen korrels

 

Kunstgras is een veelbesproken onderwerp van de laatste tijd. Het blijkt namelijk dat kunstgras gevaarlijk is voor de gezondheid. Mensen zijn nu extra waakzaam voor het gebruik van kunstgras en willen het liefst weer over stappen op echt gras of het aanleggen van tegels. Maar is het dan zo dat elk kunstgras gevaarlijk is of spelen er nog meer factoren mee?

 

Kunstgras Veluwe heeft jarenlange ervaring op het gebied van kunstgras. De mening dat elk kunstgras gevaarlijk zou zijn, wordt daar ook niet gedeeld. Een hele hoop kan worden opgehelderd zolang mensen weten wat sommige soorten kunstgras nou precies onveilig maakt. Daarom wil Kunstgras Veluwe er graag voor mensen zijn die vragen hebben over het gebruik van kunstgras en waarom het wel veilig is om te gebruiken.

 

Geen  rubbergranulaat maar silica zand

Om een tipje van de sluier te bieden, wordt het grootste gevaar veroorzaakt door rubbergranulaat dat wordt gestrooid op kunstgrasvelden. De rubberdeeltjes die vrijkomen en de dampen zijn gevaarlijk voor de gezondheid.Dit is nog ruim in onderzoek. Met zekerheid kan worden gesteld dat, in tegenstelling tot rubbergranulaat, Kunstgras Veluwe gebruik maakt gebruik van silica zand om over de kunstgrasvelden te strooien.

Silica zand wordt ook wel instrooizand genoemd. Dit zand zorgt ervoor dat het gras er mooier uit blijft zien. Daarnaast geeft het geen geur af en wordt het ook niet beïnvloed door warm weer. Dit in tegenstelling tot rubbergranulaat. Het kan dus worden vastgesteld dat silica zand geheel veilig is in gebruik en dat kunstgras ook niet per definitie slecht is voor de gezondheid, mits er geen gebruik wordt gemaakt van rubbergranulaat.

Kunstgras Veluwe hecht al vele jaren hoge kwaliteitseisen aan hun producten en weten als geen ander wat het is om hoge veiligheidseisen te stellen. Daarom is het gebruik van rubbergranulaat ook absoluut uitgesloten. De producten die door Kunstgras Veluwe worden verkocht, zijn enkel geproduceerd in Europa waardoor je er op kan bouwen dat deze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die door de Europese Unie zijn gesteld. Dit houdt ook in dat het kunstgras volledig vrij is van gevaarlijke en schadelijke stoffen die in ander kunstgras mogelijk wel wordt gebruikt.

 

Kom gerust langs

Met de jarenlange ervaring die Kunstgras Veluwe heeft opgedaan, kunnen zij u als geen ander voorzien van advies op maat als het gaat om kunstgras. Ze nemen dan ook graag uw angst weg als het gaat om de laatste nieuwsberichten die de afgelopen tijd zijn verspreid met betrekking tot kunstgras. Doordat mensen het juiste advies krijgen, zal het duidelijk zijn dat niet elk type kunstgras gevaarlijk is om te gebruiken.

Het is dan ook geen verboden product of zoals vele mensen zeggen: een product dat eigenlijk niet meer gebruikt zou mogen worden aangezien het vele gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Kom dan ook gerust langs op het hoofdkantoor van Kunstgras Veluwe te Nunspeet. De ervaren medewerkers en adviseurs staan u graag te woord en nemen graag voor u de tijd. Daarmee hopen ze u met goed advies te helpen bij het kiezen van kunstgras dat voor iedereen geheel veilig is in gebruik.