scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Waar moet je op letten als je kunstgras koopt?

Op plaatsen waar echt gras niet, of niet optimaal, kan groeien is kunstgras een perfecte vervanger. Er zijn verschillende soorten in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen te verkrijgen en de voor jou geschikte soort vind je aan de hand van een aantal vragen, o.a. waar wil je het gazon voor gebruiken, welke hoogte moet de spriet hebben en op welk type ondergrond wil je het gebruiken? Door met deze factoren rekening te houden, vind je het juiste type en weet je zeker dat je straks lang van je gras kunt genieten.

 

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel is natuurlijk, dat je nooit meer het gras moet maaien, maar er is meer! Het is slijtvast, heeft een frisse uitstraling en vergt weinig onderhoud. Het hoeft niet gesproeid te worden en als je huisdier er per ongeluk op plast, is dit geen enkel probleem. Het is zelfs mogelijk er een zwembad op te plaatsen; als de zomer voorbij is het het zwembad weer opgeborgen wordt, kun je de matten borstelen en zien ze er weer als nieuw uit. En voor wie eens iets anders wilt dan groen: ook dit is mogelijk!

 

Waar moet je op letten als je de grasmatten gaat leggen?

Belangrijk is de vraag hoe zwaar je het gras gaat belasten. Dit is van belang voor het zandbed dat eronder moet komen. De ondergrond moet eerst goed geëgaliseerd worden, om bulten en putten te voorkomen. Dan volgt een drukverdeeldoek waarop de grasmatten uitgerold kunnen worden. Let op dat de vleug van alle matten dezelfde richting op wijst! Hierna kunnen de naden verlijmd worden en kun je de matten vastzetten met speciale kunstgrashaken. Nu alleen de matten nog inzanden en opborstelen en daarna kun je gaan genieten van je nieuwe gazon.

20161103_100856-507x380