scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

De achtertuin een heerlijk plekje

Een aantal weken geleden is manlief begonnen met het aanpakken van de achtertuin. Dat was nodig. We hadden een drietal gemetselde bakken, waar meer onkruid in zat dan mooie planten. En we hadden een klein stukje gras. Omdat Sarah nu wat ouder is en er een tweede kleine op komst is, besloten we dat het tijd was voor een relaxte, kindvriendelijke tuin. Vandaag laat ik jullie het resultaat zien, waar ik super trots op ben en blij mee ben! Kijk je mee?

 

Allereerst zijn twee van de drie bakken helemaal weggehaald. Er is enorm veel grond afgevoerd, maar uiteindelijk is de tuin vlak geworden. Voor een rijtjeshuis hebben we een vrij diepe achtertuin, dus dit geeft alleen maar meer ruimte. Heerlijk! Wij hebben ervoor gekozen om het ontwerp van de tuin te houden, zoals hij was. Dus aan de looppaden hebben wij niets veranderd.

 

Wij wilden heel graag een kindvriendelijk tuin met weinig onderhoud. Of, in ieder geval; een zorgeloos-genieten-tuin. Bij gras heb je dat er kale plekken kunnen komen, je moet in de zomer vaak maaien en sproeien als het lang warm is geweest. Als je een zwembadje wilt neerzetten, heb je gelijk daarna een gele plek, maar we houden wel enorm van gras. En zo waren er voor ons genoeg redenen om voor kunstgras te kiezen! Waarom kunstgras vraag je je misschien af? Het is zo makkelijk, mooi en onwijs prettig in het gebruik. Wij kochten ons gras bij Kunstgras De Veluwe in Nunspeet, een specialist in kunstgras. Enorm veel keus in de verschillende soorten, hoog of lager gras, wat groener of met wat ‘oud’ gras er doorheen, kindvriendelijk, diervriendelijk en ook zijn er veel couponnen gras, waardoor er ook in veel verschillende prijscategorieen wat te vinden is.

 

Eerst even een kijkje in hoe het was. Niet mooi. Cor-Jan heeft af en toe wat hulp gekregen, en er is hard gewerkt. De grond is uiteraard geëgaliseerd, daarna nog een laagje wit zand dat is “aangestampt”. Vervolgens leg je daar eerst een onderlaag op en daar bovenop het kunstgras.

 

img_8145-1024x683 img_8153-e1462562219124-1024x680 img_8154-1024x683 img_8165-1024x683 img_8211-1024x683 img_8398-1024x683 img_8404-1024x683 img_8401-1024x683

Toen het gras er net in lag, riep Sarah aan één stuk door “Wauw”. Nou, dat zegt genoeg, toch?! Op de close-up van het gras, zie je goed hoe echt het eruit ziet. Het gras maakt de tuin echt, tot wat het is geworden. In het midden links zie je de enige bak die nog is overgebleven. Dit is onze fruit- en munttuin. Met een kersenboompje, frambozenstruik en munt. De zandbak kreeg Sarah voor haar verjaardag en heeft nu ook een mooi plekje gekregen. We hebben ook een Makkelijke Moestuin, die heb ik eindelijk ingezaaid en nu maar hopen op een goede oogst!

 

Jullie begrijpen misschien wel dat we enorm trots zijn op het uiteindelijke resultaat! We hebben de afgelopen dagen met het mooie weer al enorm kunnen genieten van deze achtertuin. Ook Sarah vindt het heerlijk, dat merken we aan alles. Ze kruipt, speelt en geniet. We zijn daarom ook super blij dat we het op deze manier hebben gedaan. Mocht je misschien zelf ook denken aan kunstgras; het is echt een enorme aanrader!.

 

(dit stuk is gepubliceerd op echtmama.nl en met toestemming gekopieerd naar onze blog)