scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Waarom kiezen voor kunstgras?

Veel mensen hebben bij het woord kunstgras nu niet direct een positief gevoel. Het doet eigenlijk ook een beetje denken aan een product dat niet per definitie als waardevol kan worden aangemerkt, de term staat immers gelijk aan iets dat kunstmatig, nep of onecht is… Authenticiteit is tegenwoordig een veelgehoorde term, alles dat niet authentiek is wordt daarom veelal als slecht bestempeld. Maar laat u niet misleiden! Kunstgras is weliswaar ‘namaakgras’, de voordelen van kunstgras liegen er niet om. Om u van deze stelling te overtuigen, hebben wij vast een paar van die voordelen op een rijtje gezet.

Het past binnen elke bomvolle agenda

Pardon? Wat heeft mijn agenda nu met kunstgras te maken? Misschien was dit wel de eerste gedachte die zojuist ineens in u op kwam. Hier kunnen we vrij stellig over zijn; de meeste mensen hebben het tegenwoordig al druk genoeg. De reden hiervan is, dat dezelfde mensen graag alles in hun leven tot in de puntjes verzorgd willen hebben, zo ook het fenomeen ‘eigen huis en tuin’. Maar het dagelijkse reilen en zeilen van een huishouden neemt nu eenmaal een hoop tijd in beslag, om nog maar niet te spreken over een eventuele tuin…

Het bijhouden van een tuin neemt meer tijd in beslag dan menigeen denkt. U dient uw groenvoorzieningen tijdig te planten of aan te leggen, te besproeien, snoeien en bemesten. Ook dient onkruid structureel gewied te worden. Indien u over een gazon beschikt, bent u hoogstwaarschijnlijk wel een aantal maal per jaar druk met het bijhouden ervan. En indien u (nog) niet over een gazon beschikt, staat dit bijhouden hoogstwaarschijnlijk in de weg van het überhaupt aanleggen van het gazon. Maar wat nu, als u kunstgras zou overwegen..?

Nagenoeg vrij van onderhoud, sterk en milieuvriendelijk

Kunstgras is in de afgelopen periode dusdanig populair geworden, dat er bijzonder veel tijd is gestoken in de ontwikkeling van de kwaliteit van kunstgras. Hierdoor is het eigenlijk niet meer van echt gras te onderscheiden! Daarnaast is kunstgras een buitengewoon sterk product dat bestand is tegen allerhande weersomstandigheden en Uv-stralen, het verkleurt niet en blijft mooi zonder enige vorm van onderhoud. Ook niet onbelangrijk: het is geheel milieuvriendelijk. Eventuele omliggende bloemen en planten kunnen dus gewoon veilig blijven doorgroeien.

Zeg die allergieën en hooikoorts maar vaarwel!

Een ander voordeel van kunstgras is het feit, dat het geen enkele allergische reactie veroorzaakt. Volgens het RIVM heeft maar liefst één op de drie Nederlanders last van een neusallergie, het overgrote deel daarvan betreft mensen met hooikoorts en aanverwante pollenallergieën. Dit zijn nogal wat mensen. Door het (laten) plaatsen van kunstgras kunnen al deze mensen alsnog genieten van een geheel eigen stukje groen, zonder een seizoen lang te moeten snotteren en niezen.

“Schat, de kinderen hebben het gazon weer verpest..!”

Als laatste dienen onze prachtige nakomelingen ook nog te worden vermeld. Want hoe lief ze ook zijn; geen enkel natuurlijk gazon is lang bestand tegen drukke kindervoetjes en gravende kinderhandjes… Voor u het weet, bent u weer druk in de weer met het repareren van kuilen en uitgegraven rivierdelta’s in uw ooit zo sfeervol aangelegde tuin. Ook in dit geval is kunstgras een solide optie, het continu moeten dichtgraven van uw gazon behoort definitief tot het verleden.

Behoefte aan advies?

Klinkt één van deze praktijken u bekend in de oren? Wellicht is het plaatsen van kunstgras in dit geval ook voor u een optie. Kunstgrasveluwe is u op dit gebied graag van dienst, wij kunnen u op werkelijk alle mogelijke manieren voorzien van passend advies met betrekking tot het plaatsen van kunstgras in uw tuin of buitenruimte. Uiteraard houden wij hierbij rekening met uw specifieke wensen en voorkeuren. Neem daarom vandaag nog contact met ons op, zodat u deze zomer eindelijk kunt genieten van uw welverdiende rust in uw heerlijke tuin!