scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras leggen

Kunstgras leggen tips

Zelf kunstgras leggen is een hele opgave, maar ook een mooie uitdaging. Met ons stappenplan kunt u in korte tijd zelf uw kunstgras leggen. Twijfelt u toch? Dan zijn wij er altijd voor u om u te helpen! Voordat u kunstgras gaat leggen, is het van belang dat u de juiste materialen klaar heeft liggen. Werkhandschoenen, een schep, een kruiwagen, een hark, een tuinslang, een wals, een rechte balk, een stabilisatiedoek, een stanleymes, kunstgrastape, een hamer en kunstgras haken, een speciale kunstgrasborstel en stratemakerszand.

 

Kunstgras plaatsen het stappenplan

Het leggen van kunstgras kan het beste aan de hand van ons stappenplan:

 • Eerst verwijdert u het oude gras. U neemt een schep en de kruiwagen en verwijdert vervolgens het oude gras en de bladeren. Egaliseer dan de grond zo goed mogelijk met een hark.
 • Vervolgens gaat u een zandbed aanbrengen. U legt een laag zand aan van 5-10 cm dikte. Het beste kunt u daarvoor stratemakerszand gebruiken.
 • Het zandbed moet u goed inwateren. Vervolgens moet u het zand compact leggen met een wals. Dan vlakt u het zandbed goed uit (kunstgras vormt zich naar de ondergrond dus van groot belang dat het goed gebeurt).
 • De volgende stap is het leggen van een onderdoek. U legt de stabilisatiedoek op het zandbed. Dit doek zet u op de hoeken vast met een kunstgrashaak.
 • Tijd om het kunstgras te leggen! U neemt het kunstgras en rolt dit uit, trek daarbij eventuele plooien voorzichtig recht. De vleug moet u goed in de gaten houden, dit is de richting waarin de sprieten staan. Zorg ervoor dat de sprieten allemaal in dezelfde richting wijzen.
 • Als u een oppervlakte heeft die breder is dan 4 meter, is het van belang dat u de naad gaat snijden. U slaat het kunstgras dan eerst terug, dan snijdt u aan de beide kanten een rand van ongeveer 2-3 cm af. Om te controleren of het klopt, legt u de kanten tegen elkaar.
 • Alles past goed? Dan kunt u de naden lijmen. U legt daarvoor eerst de kunstgrastape onder de naad. Het kunstgras slaat u terug en dan wrijft u er overheen. Binnen een uur is het hard en dan zit het ook echt vast!
 • Het kunstgras kan dicht tegen de muur liggen. Dit kunt u zelf afsnijden. Daarvoor kunt u het beste een stanleymes gebruiken.
 • Ligt uw mooie kunstgrasveld er goed bij? Zet het kunstgras altijd vast met haken, deze slaat u ongeveer om de 50 cm langs de randen in de mat.
 • Kunstgras ziet er nog mooier uit wanneer u het op gaat borstelen. Doordat het kunstgras op rollen wordt geleverd, is het vaak platgedrukt. Even borstelen en het is prachtig!
 • Eindelijk is het dan zover, u kunt genieten en uitrusten! Kunstgras leggen is een hele opgave!

 

Kunstgras leggen toch uitbesteden?

Twijfelt u nog of dat u zelf het kunstgras wilt leggen of toch uit wilt besteden? Laat het ons weten. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en staan voor u klaar.

 

Klik hier voor het contact formulier