scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras Soorten

Er bestaan verschillende kunstgras soorten, maar waar gaat uw voorkeur naar uit? In dit artikel geven we u graag meer informatie over de verschillende soorten en waar dat u kunstgras het beste kunt kopen.

 

Meer inspiratie? Kijk dan direct naar al onze kunstgazon typen! Klik snel hier: Soorten kunstgras.

Kunstgras kiezen

De eerste stap is gezet, u wilt kunstgras kopen. De volgende stap is de verschillende kunstgras soorten bekijken en een keuze maken welk soort er bij uw wensen past. Kunstgras kan gekozen worden voor diverse toepassingen, zoals voor de tuin als siergazon of als speelgazon. Voor voetbal, hockey of het kan in diverse kleuren worden geleverd om te zorgen voor een mooi effect bij speeltoestellen of op een balkon bijvoorbeeld. Alle kunstgras soorten zullen nu aan bod komen, zodat u weet wat de mogelijkheden met deze soort zijn.

Kunstgras voor siergazon

Een van de kunstgras soorten is siergazon. Het heeft een hoge dichtheid van vezels. Bij hoogpolig kunstgras gaat het over langere vezels, deze staan erg dicht op elkaar. Het lijkt daardoor ook erg dicht en zorgt voor een mooie uitstraling. Het heeft nauwelijks onderhoud nodig en dat is een groot voordeel.

Kunstgras als speelgazon

Wilt u graag een perfect ogende grasmat in de tuin? Kunstgras dat erg vaak betreden wordt, moet daar ook tegen kunnen (voor intensief gebruik). Daarbij wilt u ook kwaliteit, het moet niet snel plat liggen en de vezels moeten ook de stevigheid behouden. Het kunstgras kent een hoge sierwaarde. Ideaal voor in de tuin, maar voor op het balkon een aanwinst.

 

Kunstgras bij sport

Bij sporten wordt er steeds vaker de keuze gemaakt voor kunstgras. Met name bij voetbal en hockey wordt het vaak gebruikt. Bij voetbal heeft het kunstgras bijvoorbeeld een goede demping en spelers kunnen een sliding maken. Ook bij hockey wordt er vaak voor kunstgras gekozen. Het kunstgras wordt op een bepaalde manier aangelegd, zodat er een klein laagje water op blijft staan. Het kunstgras is vaak ook blauw van kleur (hierdoor is het meer geschikt om te filmen, het effect op de tv is hierdoor beter).

 

Kunstgras in verschillende kleuren

Wilt u een speciale kleur kunstgras? Dit kan! Als u goed om u heen kijkt, ziet u vaak verschillende kleuren kunstgras, bijvoorbeeld bij en onder de speeltoestellen. Ook daar kunt u zelf voor kiezen wanneer u graag wat kleur in de tuin wilt creëren.

kunstgras apeldoorn laten leggen

Kunstgras voor balkon

Als u een balkon heeft, wilt u dan ook genieten van een zacht aanvoelend grasbed met een stijlvolle warme uitstraling? Lekker op blote voeten naar buiten. Meteen maar genieten van dit heerlijke kunstgras.

 

Welke kunstgras soort kiest u?

De keuze van kunstgras die u nadat u zich goed heeft ingelezen gaat maken, hangt af van uw wensen.

 • Is het kunstgras bedoeld voor gebruik binnen of buiten?
 • Welke kwaliteit wenst u?
 • Wordt het kunstgras veel of weinig betreden?
 • Welke kleur wenst u?
 • Hoeveel heeft u nodig?
 • Wat is het budget?

Allemaal factoren om over na te denken en aan de hand daarvan kunt u een van deze kunstgras soorten kiezen.

 

Meer over kunstgras soorten

Er bestaan verschillende kunstgras soorten. Inmiddels weet u wat de opties zijn en kunt u er over nadenken wat bij u past. Als u vragen heeft over deze soorten, horen wij dat graag van u. Wij zijn uw kunstgras specialist en staan voor u klaar. Wij hopen u snel te mogen ontvangen en u verder te kunnen helpen bij de kunstgras keuze.

 

 

Kunstgras leggen: soorten ondergrond

Bij het aanleggen van kunstgras is het belangrijk dat u weet welke soorten ondergronden er bestaan.

 

Ondergronden kunstgras, verschillende soorten

Bij de soorten ondergronden voor kunstgras kunt u denken aan:

 • Een ondergrond voor kunstgras in de tuin, hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een zandbed van brekerzand. Het is erg grof, het laat daardoor het water goed door. Het is ook erg stabiel. Het brekerzand wordt ook bij de bestrating gebruikt om in te vegen. U heeft een zandbed nodig van ongeveer 5-10 cm. Maar merkt u dat de ondergrond nu slecht water af kan voeren, dan is een dikkere laag zand van 10 cm eerder aan te raden. Als u het zandbed aan heeft gebracht, moet het zand inklinken (besproei het zand met water). Vervolgens trilt u de ondergrond aan met een trilplaat en dan gaat u egaliseren.
 • Is er sprake van een onstabiele ondergrond? Een laag steenpuin is dan aan te raden, een laag van ongeveer 10-15 cm. Daar bovenop kan een laag van 2-5 cm brekerzand worden geplaatst.
 • Kunstgras op een balkon kan zeker, let er op dat het water goed kan worden afgevoerd. Vaak kan het gewoon op het beton worden gelegd.
 • Op een dakterras kan ook voor kunstgras worden gekozen. De waterafvoer moet in orde zijn. Speciale tegels of vlonders zijn geschikt om een goede waterafvoer te bevorderen.
 • Bij u op het terras kan ook kunstgras worden geplaatst. Leg het niet direct op uw terras, verwijder eerst de tegels of breng een dunne laag brekerzand aan van 1 of 2 cm boven op de tegels.

 

Aandachtspunten kunstgras ondergronden

Bij de kunstgras ondergrond is het van belang dat deze stabiel en egaal is. Ook moet de ondergrond voldoende water af kunnen voeren. Als u zwarte grond heeft, is het niet verstandig om kunstgras direct daar op te plaatsen. Deze grond is namelijk lastig te egaliseren en onkruid kan zijn gang gaan. Let er ook op dat kunstgras niet direct over een bestaande grasmat gelegd kan worden, het moet op een stabiele en egale ondergrond geplaatst worden. Tegenwoordig worden er vaak valdempende matten gebruikt. Deze kunt u over de andere ondergronden heen leggen. Let hierbij wel goed op de dikte van de matten!

 

Vragen over de kunstgras ondergronden?

Als u vragen heeft over de kunstgras ondergronden, neemt u dan nu contact met ons op of lees verder op het woonblog. Wij zijn er om u te helpen en denken graag met u mee. Wij zijn uw kunstgras specialist, wij horen graag van u.