scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

kunstgras mogelijkheden

Vaak krijgen onze gazons ‘s zomers veel te lijden onder de droogte die we gedurende de zomermaanden ervaren. Een prachtig voorjaarsgazon kan dan geleidelijk veranderen in een dorre vlakte. Elk jaar betekent dit opnieuw de kale plekken opnieuw inzaaien en na lang wachten is het weer een beetje toonbaar. Het gazon kan ook slecht tegen spelende kinderen die er elke dag op voetballen en ravotten. Toch is het wel belangrijk dat onze kids de nodige beweging krijgen. Verder hebben we nog de mensen waar het gras maar niet wil groeien omdat er teveel schaduw in de tuin is. Voor al deze mensen hebben we goed nieuws: kunstgras! Dit product is al lang niet meer het lelijke grasmatje uit het verleden. Dit product is de laatste jaren veel geëvolueerd. Je grasmat ziet er nu met kunsgras heel natuurlijk uit.

Kunstgras en de grote voordelen

Als tuinieren niet je ding is, dan is kunstgras een prima oplossing. Het is ideaal om het hele jaar door een prachtig groene grasmat in de tuin te hebben liggen. Dit resultaat bereik je trouwens zonder enige inspanning. Naast de tijd die niet langer in het grasmaaien gaat zitten, zien we nog meer voordelen. De kinderen kunnen nu op het gras spelen zonder dat er kale plekken ontstaan. Bij de keuze van het kunstgras kun je er namelijk rekening mee houden. Er is kunstgras dat er supernatuurlijk uitziet en perfect tegen intensief voetballen bestand is. De grasmaaier en alle andere tuinspullen voor je gazon mag je op Marktplaats zetten.

Kunstgras mogelijkheden keuze uit veel soorten

Je herinnert je misschien nog de periode dat kunstgras meteen opviel. Vanaf een kilometer afstand kon je zien dat het nep was. De eigenaar werd een beetje uitgelachen. Die tijden zijn voorbij. De vraag naar kunstgras wordt steeds groter. De ontwikkeling van nieuwe types kunstgras gaat maar door. Het product wordt steeds beter en vooral echt natuurlijker. De sprietjes hebben nu verschillende lengtes en verschillende kleuren. Er is echt goed gekeken naar echt gras om dit zo goed mogelijk na te bootsen. Het resultaat is superzacht, natuurgetrouw gras. Kunstgras mogelijkheden voor verschillende toepassingen en in verschillende prijsklassen.

Voorbereiding van de ondergrond

Als het kunstgras wordt aangelegd op een stevige ondergrond zoals tegels of beton is er qua voorbereiding niet veel werk. Er kan een onderlaag van rubber geplaatst worden en direct daarna kan het grasveld uitgerold worden. Kunstgras wordt doorgaans geleverd op rollen van 4 meter of 2 meter breed. Uiteraard kun je het hierna zelf precies op maat maken.

Er is meer voorbereiding nodig wanneer het kunstgras een bestaand gazon vervangt. Eerst zal dan dat gazon afgegraven moeten worden. Vervolgens dient de zaak stevig aangedrukt te worden met een trilmachine of rol. Hierna volgt het egaliseren, gevolgd door 5cm rivierzand aanbrengen en uitvlakken. Nu is het belangrijk om opnieuw te egaliseren en wat in te wateren. Daarna gaan we zorgvuldig aantrillen met de trilmachine tot de ondergrond stabiel en stevig is. Hierna gaat er een soort antiworteldoek op. Geovlies is eeen voorbeeld. Nu zijn we zover dat het kunstgras geplaatst kan worden. De banen van 4 meter breedte worden steeds aan elkaar geplakt, net zolang totdat de hele tuin gedaan is. Kleine oppervlakten kun je wellicht zelf aanpakken met bovenstaande instructies. Als het wat moeilijker wordt of het zijn grotere oppervlaktes dan zou je het beste een vakman laten komen.

Onderhoud van kunstgras

Het kunstgras leg je één keer. Hierna heb je er geen onderhoud meer aan. Het gras is waterdoorlatend door perforaties aan de onderkant van de grasmat. Al het regenwater trekt door het gras en het rivierzand naar de ondergrond. Hooguit moet je wat herfstbladeren bij elkaar harken of met de bladzuiger er tegenaan. Als er gemorst of er ligt zand op, dan kun je wellicht wat stofzuigen. Maar dit alles is natuurlijk niets vergeleken met de hele zomer lang elke week twee keer je gras maaien. Je bent nu geen slaaf meer van je tuin, maar je kunt er voortaan volop van genieten. Mocht je een zwembad hebben in je tuin, dan zal ook hier veel minder vuil invallen. Dit is een extra voordeel dat weliswaar slechts weggelegd is voor de gelukkigen.

Verschillende toepassingen

Kunstgras wordt tegenwoordig op veel verschillende manieren toegepast:

  • De privé achtertuin.
  • Het (dak)terras of balkon
  • Op publieke plaatsen
  • Kinderdagverblijven
  • Sportvelden (voetbal, hockey, golf of tennis)
  • Bedrijfstuinen
  • Een omheind trapveldje in de wijk.
  • Speciale evenementen zoals beurzen.

Al deze verschillende toepassingen mogen rekenen op hun eigen type kunstgras. Er zijn vele soorten kunstgras mogelijkheden. Laat je hierover informeren door een expert.

Hoe veilig is kunstgras?

Behalve erg mooi, is het kunstgras van tegenwoordig ook veilig. Kleine kinderen kunnen er zonder problemen op spelen. Ze zullen bij het vallen geen schaafwonden of brandwonden oplopen. Dit is een van de voornaamste dingen die in de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn. Ook aan de brandveiligheid van het grasveldje is gedacht. Het is van niet-brandbaar materiaal gemaakt dat aan de strengste Europese regels voldoet.

Onze conclusie

Zet je vooroordelen over kunstgras over boord. Het kunstgras is ontzettend verbeterd de laatste jaren. Kunstgras is nu van een afstand niet meer van echt gras te onderscheiden. Pas als je erbovenop zit kun je misschien het verschil zien. Het product is volwassen geworden en de mogelijke toepassingen zijn oneindig.