scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras Beste Kwaliteit

Gegarandeerd de beste kunstgras kwaliteit kopen doe je bij de grootste kunstgrasmatten leverancier in Gelderland.

Wil je direct het beste kunstgras kopen? Klik hier om naar onze webwinkel te gaan.

Je hebt een leuke tuin, maar het gras wil maar niet goed groeien. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te bedenken, maar als er wat grote bomen in de buurt staan, kan het zijn dat er teveel schaduw in de tuin komt. Er blijft een mos-tuintje over en dat was niet de bedoeling. Na wat onderzoek heb je de knoop doorgehakt. Je gaat een kunstgazon aanleggen. Je wilt er echter wel zeker van zijn dat je met het kunstgras beste kwaliteit te maken hebt. Niets is zo vervelend als na tien jaar opnieuw te moeten beginnen en weer heel je tuin op zijn kop te moeten zetten. We zullen je hier vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van kunstgrastapijt. Er bestaat namelijk nogal wat kwaliteitsverschil tussen de kunstgrassen die momenteel worden aangeboden. De kwaliteit varieert van budget-kunstgras tot het duurdere maar levensechte kunstgras-tapijt. Normaal gesproken zou je alleen naar de prijzen kunnen kijken en een duurder kunstgrassoort kiezen als je goede kwaliteit wilt hebben. Maar deze regel gaat helaas niet altijd op. Laat je niet strikken en lees deze tips eerst door.

Topkwaliteit kunstgras kopen waar op letten?

Heel in het kort komt het op de volgende eigenschappen neer, waar je als koper van kunstgras op moet letten. We zullen deze kenmerken verderop uitgebreider bespreken.

  • Goede vezelstructuur, stevig vastgelijmd op de ondergrond. (er kan niets afbreken)
  • De grasvezels zijn zeer natuurgetrouw nagemaakt.
  • Kunstgras hoge kwaliteit gaat langer mee, is duurzamer dan de goedkopere varianten.
  • Verschillende kleuren en lengtes van grassprieten.
  • Topkwaliteit kunstgras is duurder. Prijzen vanaf €40,00 per m².
  • De keuze voor een bekend duur topmerk.

Goed vastgelijmd op de ondergrond

Het is voor een aantal toepassingen van kunstgras erg belangrijk dat er geen stukjes kunstgras loslaten. Ook mag het niet mogelijk zijn om grassprietjes los te trekken uit de mat. Alleen het beste kunstgras kan je garanderen dat dit niet gebeurd. Bij normaal gebruik zullen hier geen kunstgrasdeeltjes los komen. Voor kunstgras in een kinderdagverblijf of in een kippenren is dit erg belangrijk.

kunstgras beste kwaliteit

 

Natuurgetrouw nagemaakt

Bij de beste kwaliteit kunstgrassen zie je dat gras echt natuurgetrouw is nagemaakt. Er bestaan in het echte gazon verschillende grassoorten. De ene is wat donkergroen terwijl een andere soort lichter van kleur is. Maar ook bestaan er in een echt gazon grassprietjes die zijn afgebroken, of verdord zijn. De natuur is niet perfect in dit opzicht. Bij de kunstgrassen was dit in het verleden wel, totdat men zich realiseerde dat juist door vergeelde grassprietjes en afgebroken grassprieten ertussen te zetten het geheel veel natuurlijker overkomt. Ook dit kom je alleen tegen bij top kwaliteits kunstgras. Als je dus het beste kunstgazon wilt hebben dien je ook op deze natuurlijke onvolkomenheden te letten.

Beste kunstgras kwaliteit gaat veel langer mee

Dit is zoals het met zoveel dingen is. Kwaliteit gaat echt langer mee. Meestal is het verstandiger om één keer wat meer geld uit te geven voor een product dat én veel mooier oogt, maar ook nog eens veel langer mee gaat. Het zou zonde zijn van de investering als alles na 10 jaar opnieuw gedaan moet worden.

Levensechte kleuren

Als we het hebben over de beste kwaliteit kunstgras, dan mag dit gras nauwelijks of geen verkleuring vertonen in de loop der jaren. Deze grassprieten zijn veel beter nagemaakt dan de goedkopere soorten kunstgrassen. Er is de laatste jaren erg veel verbeterd in deze branche. De oudere soorten die nog niet zo mooi waren zijn goedkoper geworden. Soms is die goedkope kwaliteit voldoende maar absoluut niet geschikt voor je achtertuin. Geloof ons, daar wil je echt kwaliteit neerleggen. Bij het echte kwaliteitsgazon hebben de sprieten verschillende kleuren en verschillende lengtes.

Wij garanderen hoge kwaliteit van ons kunstgras

Bij mindere kwaliteit kunstgras komt het regelmatig voor dat er dingen losraken of andere problemen optreden. Omdat je als bedrijf uiteraard garantie moet geven op je producten wil je dat het ineens goed gebeurt. We hebben daarom besloten om alleen met kwaliteitsproducten te werken. Al onze kunstgrasproducten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kunstgrasvezel, die in Nederland wordt geproduceerd. Alleen dan kunnen wij instaan voor de kwaliteit van de producten waar we nu mee werken. Dit zijn de duurdere soorten kunstgras maar allemaal van topkwaliteit.

Dat er niet een bepaalde soort kunstgras de beste is, ligt aan de toepassing van het kunstgrastapijt. Er zijn kunstgrassen die vooral heel erg mooi zijn om naar te kijken. Ze worden o.a. gebruikt op plaatsen waar er niet of nauwelijks over heen gelopen wordt, zoals in een etalage of showroom van bungalow tenten. Op een sportveldje van kunstgras wordt juist intensief gelopen. Het is daarom ook logisch om voor dit soort sportieve toepassingen alleen kunstgras van de beste kwaliteit te gebruiken. Daarnaast is er ook speciaal kunstgras voor honden en katten en voor balkon. Kortom, vele kunstgrastapijt soorten op de markt voor verschillende doeleinden.

Wil je een zacht gazon om op te liggen of moet het vooral mooi ogen? Ga je het kunstgras intensief gebruiken of niet? Voor iedere situatie hebben wij een passend advies. We willen alleen tevreden klanten. Kom snel langs en laat je informeren over het beste kunstgras van topkwaliteit!