scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Tips voor winter onderhoud in de tuin met kunstgras

Winter tuin onderhoud kunstgras

Winter tuin onderhoud kunstgras

De winter staat voor de deur en het is tijd om je tuin met kunstgras te onderhouden en voor te bereiden op de koude maanden. Gelukkig vergt kunstgras niet veel onderhoud in de winter, maar een beetje voorbereiding kan ervoor zorgen dat het er na de winter nog steeds prachtig uitziet. Hier zijn enkele handige tips om je kunstgras winterproof te maken:

 1. Dek het niet af
  In tegenstelling tot natuurlijk gras heeft kunstgras geen bescherming nodig in de vorm van afdekking. Kunstgras is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en heeft geen extra laag nodig om de winter door te komen.
 2. Strooi geen zout
  Hoewel het verleidelijk kan zijn om zout op kunstgras te strooien om gladheid te voorkomen, helpt dit niet. Zout beschadigd kunstgras niet, het mag dus wel.
 3. Maak het goed schoon
  Voordat de vorst begint, zorg ervoor dat je kunstgras schoon is. Verwijder bladeren en ander vuil door het weg te vegen. Een schone ondergrond zorgt ervoor dat het gras er beter uitziet en helpt bij het voorkomen van onkruid.
 4. Plaats geen zware voorwerpen
  In de winter worden de vezels van kunstgras stugger door de kou. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen, zoals meubels, op het kunstgras, omdat dit de vezels kan platdrukken. Als de vezels eenmaal platliggen, kan het moeilijk zijn om ze weer rechtop te borstelen in het voorjaar (het is niet onmogelijk maar voorkomen is beter dan genezen).
 5. Sneeuwverwijdering niet nodig
  Als er sneeuw valt, hoeft het niet van het kunstgras verwijderd te worden. Ons kunstgras is bestand tegen lage temperaturen. Ons advies is om sneeuw te laten liggen tot het natuurlijk verdwijnt. Door de goed geïsoleerde ondergrond zal het zelfs langer blijven liggen.
 6. Minimaal onderhoud
  Kunstgras vereist over het algemeen weinig onderhoud, dus laat het zoveel mogelijk met rust tijdens de winter. Af en toe vegen om bladeren en vuil te verwijderen is voldoende om het er fris en mooi uit te laten zien.Met deze eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat je kunstgras de winter goed doorkomt en klaar is voor een nieuw seizoen. Geniet van een zorgeloze winter met een prachtig groen gazon!

Bekijk ons assortiment >

Bekijk onze webshop >