scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras met konijnen

Kunstgras met konijnen

Kunstgras met konijnen

Wil jij een mooi, groen gazon voor je konijnen? Dan is kunstgras voor je konijnen, van Kunstgras de Veluwe, een goede keuze. In deze blog vind je alle informatie over kunstgras voor konijnen.

 

Waarom kunstgras voor konijnen?

Bij kunstgras denk je al snel aan een voetbalveld of speeltuin, maar het heeft ook veel voordelen voor konijnen en hun verblijf, namelijk:

 • Zacht en comfortabel: Kunstgras is over het algemeen zacht en comfortabel voor konijnen om op te lopen, liggen en spelen. Het biedt een aangename ondergrond voor hun gevoelige pootjes.
 • Makkelijk schoon te maken: Kunstgras is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Het vergt minder inspanning dan natuurlijk gras en kan worden gereinigd met een tuinslang of doek.
 • Minder kans op onkruid en parasieten: Bij kunstgras heb je niet meer te maken met onkruid en het is minder aantrekkelijk voor parasieten zoals teken, die konijnen kunnen besmetten.
 • Duurzaamheid: Kunstgras heeft over het algemeen een langere levensduur dan natuurlijk gras. Het slijt niet snel en raakt ook niet snel beschadigd.
 • Allergievrij: Voor konijnen die gevoelig zijn voor allergieën of huidproblemen, kan kunstgras een allergievrije optie bieden, omdat het geen pollen, schimmels of andere allergenen bevat die vaak voorkomen in natuurlijk gras.
 • Veiligheid: Kunstgras wordt meestal gemaakt van materialen die geen schadelijke chemicaliën bevatten. Dit draagt bij aan een veilige omgeving voor konijnen, omdat ze minder kans hebben om schadelijke stoffen binnen te krijgen tijdens het knabbelen aan het gras.
 • Weerbestendig: Kunstgras blijft er in verschillende weeromstandigheden goed uitzien. Het kan beter bestand zijn tegen regen, zon en extreme temperaturen dan natuurlijk gras, waardoor het een betrouwbare optie is gedurende het hele jaar.

 

Tips voor kunstgras met konijnen

 

Het onderhouden en schoonhouden van kunstgras voor konijnen, vereist regelmatige zorg en aandacht. Hieronder staan een aantal tips, om ervoor te zorgen dat het kunstgras in goede staat blijft:

 • Dagelijkse inspectie: Controleer dagelijks het kunstgras op eventuele ontlasting, urinevlekken of andere4 verontreinigingen. Verwijder deze onmiddellijk om ophoping te voorkomen.
 • Regelmatig schoonmaken: Spoel het kunstgras regelmatig af met water om oppervlakkig vuil en urine weg te spoelen. Dit kan helpen om geuren te verminderen en de algehele hygiëne te verbeteren.
 • Grondig reinigen: Gebruik een milde zeepoplossing om hardnekkige vlekken of geuren te behandelen. Borstel voorzichtig met een zachte borstel en spoel grondig af.
 • Verwijder haren: Gebruik een bezem of een speciale kunstgrasborstel om losse haren van konijnen te verwijderen. Hierdoor blijft het kunstgras er fris uit zien.
 • Beschermende ondergrond: Gebruik rubberen matten of een speciale beschermende ondergrond onder het kunstgras. Deze helpen bij het opvangen van urine en uitwerpselen, waardoor het reinigen eenvoudiger wordt.
 • Luchten: Laat het kunstgras regelmatig luchten, door het gebied goed te ventileren. Dit kan helpen bij het verminderen van geuren en het behouden van een frisse omgeving.
 • Professionele reiniging: Overweeg af en toe professionele reiniging van het kunstgras, vooral als er hardnekkige vlekken of geuren zijn die moeilijk te verwijderen zijn.

 

Door regelmatig onderhoud en onmiddellijke reactie op verontreinigingen, kun je ervoor zorgen dat het kunstgras voor konijnen schoon, hygiënisch en comfortabel blijft.

Met deze informatie ben jij klaar om kunstgras aan te schaffen voor jouw konijn. Ontdek ons assortiment bij Kunstgras de Veluwe en bezoek onze website voor online bestellen. Voor verdere vragen of advies, staan onze experts altijd voor je klaar.

 

Adres
Industrieweg 14
8071 CT Nunspeet
Tel: +31(0)341 75 92 52
Email: info@kunstgraskopenonline.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 9:00 – 17:00
Woensdag 9:00 – 17:00
Donderdag 9:00 – 17:00
Vrijdag 9:00 – 17:00
Zaterdag 9:00 – 12:00
Zondag Gesloten

Wilt u persoonlijk advies, maar bent u niet in de gelegenheid om langs te komen?
Neemt u dan contact met ons op!

Tot snel!