10 jaar garantie10 jaar garantie
scherpe prijzenscherpe prijzen
snelle leveringsnelle levering
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Heeft u een vraag? info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras Beste Kwaliteit

Gegarandeerd kunstgras beste kwaliteit kopen doe je bij de grootste kunstgrasmatten leverancier in Gelderland.

 

Je hebt een leuke tuin, maar het gras wil maar niet goed groeien. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te bedenken, maar als er wat grote bomen in de buurt staan, kan het zijn dat er teveel schaduw in de tuin komt. Er blijft een mos-tuintje over en dat was niet de bedoeling. Na wat onderzoek heb je de knoop doorgehakt. Je gaat een kunstgazon aanleggen. Je wilt er echter wel zeker van zijn dat je met het kunstgras beste kwaliteit te maken hebt. Niets is zo vervelend als na tien jaar opnieuw te moeten beginnen en weer heel je tuin op zijn kop te moeten zetten. We zullen je hier vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van kunstgrastapijt. Er bestaat namelijk nogal wat kwaliteitsverschil tussen de kunstgrassen die momenteel worden aangeboden. De kwaliteit varieert van budget-kunstgras tot het duurdere maar levensechte kunstgras-tapijt. Normaal gesproken zou je alleen naar de prijzen kunnen kijken en een duurder kunstgrassoort kiezen als je goede kwaliteit wilt hebben. Maar deze regel gaat helaas niet altijd op. Laat je niet strikken en lees deze tips eerst door.

Topkwaliteit kunstgras kopen waar op letten?

 

Heel in het kort komt het op de volgende eigenschappen neer, waar je als koper van kunstgras op moet letten. We zullen deze kenmerken verderop uitgebreider bespreken.

 • Goede vezelstructuur, stevig vastgelijmd op de ondergrond. (er kan niets afbreken)
 • De grasvezels zijn zeer natuurgetrouw nagemaakt.
 • Kunstgras hoge kwaliteit gaat langer mee, is duurzamer dan de goedkopere varianten.
 • Verschillende kleuren en lengtes van grassprieten.
 • Topkwaliteit kunstgras is duurder. Prijzen vanaf €40,00 per m².
 • De keuze voor een bekend duur topmerk.

Goed vastgelijmd op de ondergrond

 

Het is voor een aantal toepassingen van kunstgras erg belangrijk dat er geen stukjes kunstgras loslaten. Ook mag het niet mogelijk zijn om grassprietjes los te trekken uit de mat. Alleen topkwaliteit kan je garanderen dat dit niet gebeurd. Bij normaal gebruik zullen hier geen kunstgrasdeeltjes los komen. Voor kunstgras in een kinderdagverblijf of in een kippenren is dit erg belangrijk.

kunstgras beste kwaliteit

 

Natuurgetrouw nagemaakt

 

Bij de kwaliteit kunstgrassen zie je dat gras echt natuur

getrouw is nagemaakt. Er bestaan in het echte gazon verschillende grassoorten. De ene is wat donkergroen terwijl een andere soort lichter van kleur is. Maar ook bestaan er in een echt gazon grassprietjes die zijn afgebroken, of verdord zijn. De natuur is niet perfect in dit opzicht. Bij de kunstgrassen was dit in het verleden wel, totdat men zich realiseerde dat juist door vergeelde grassprietjes en afgebroken grassprieten ertussen te zetten het geheel veel natuurlijker overkomt. Ook dit kom je alleen tegen bij top kwaliteits kunstgras. Als je dus het beste kunstgazon wilt hebben dien je ook op deze natuurlijke onvolkomenheden te letten.

Kunstgras beste kwaliteit gaat veel langer mee

 

Dit is zoals het met zoveel dingen is. Kwaliteit gaat echt langer mee. Meestal is het verstandiger om één keer wat meer geld uit te geven voor een product dat én veel mooier oogt, maar ook nog eens veel langer mee gaat. Het zou zonde zijn van de investering als alles na 10 jaar opnieuw gedaan moet worden.

Levensechte kleuren

 

Als we het hebben over de beste kwaliteit kunstgras, dan mag dit gras nauwelijks of geen verkleuring vertonen in de loop der jaren. Deze grassprieten zijn veel beter nagemaakt dan de goedkopere soorten kunstgrassen. Er is de laatste jaren erg veel verbeterd in deze branche. De oudere soorten die nog niet zo mooi waren zijn goedkoper geworden. Soms is die goedkope kwaliteit voldoende maar absoluut niet geschikt voor je achtertuin. Geloof ons, daar wil je echt kwaliteit neerleggen. Bij het echte kwaliteitsgazon hebben de sprieten verschillende kleuren en verschillende lengtes.

Wij garanderen hoge kwaliteit van ons kunstgras

 

Bij mindere kwaliteit kunstgras komt het regelmatig voor dat er dingen losraken of andere problemen optreden. Omdat je als bedrijf uiteraard garantie moet geven op je producten wil je dat het ineens goed gebeurt. We hebben daarom besloten om alleen met kwaliteitsproducten te werken. Al onze kunstgrasproducten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kunstgrasvezel, die in Nederland wordt geproduceerd. Alleen dan kunnen wij instaan voor de kwaliteit van de producten waar we nu mee werken. Dit zijn de duurdere soorten kunstgras maar allemaal van topkwaliteit.

Dat er niet een bepaalde soort kunstgras de beste is, ligt aan de toepassing van het kunstgrastapijt. Er zijn kunstgrassen die vooral heel erg mooi zijn om naar te kijken. Ze worden o.a. gebruikt op plaatsen waar er niet of nauwelijks over heen gelopen wordt, zoals in een etalage of showroom van bungalow tenten. Op een sportveldje van kunstgras wordt juist intensief gelopen. Het is daarom ook logisch om voor dit soort sportieve toepassingen alleen kunstgras van de beste kwaliteit te gebruiken.

 

Wil je een zacht gazon om op te liggen of moet het vooral mooi ogen? Ga je het kunstgras intensief gebruiken of niet? Voor iedere situatie hebben wij een passend advies. We willen alleen tevreden klanten. Kom snel langs en laat je informeren over kunstgras van topkwaliteit!

kunstgras mogelijkheden

Vaak krijgen onze gazons ‘s zomers veel te lijden onder de droogte die we gedurende de zomermaanden ervaren. Een prachtig voorjaarsgazon kan dan geleidelijk veranderen in een dorre vlakte. Elk jaar betekent dit opnieuw de kale plekken opnieuw inzaaien en na lang wachten is het weer een beetje toonbaar. Het gazon kan ook slecht tegen spelende kinderen die er elke dag op voetballen en ravotten. Toch is het wel belangrijk dat onze kids de nodige beweging krijgen. Verder hebben we nog de mensen waar het gras maar niet wil groeien omdat er teveel schaduw in de tuin is. Voor al deze mensen hebben we goed nieuws: kunstgras! Dit product is al lang niet meer het lelijke grasmatje uit het verleden. Dit product is de laatste jaren veel geëvolueerd. Je grasmat ziet er nu met kunsgras heel natuurlijk uit.

Kunstgras en de grote voordelen

Als tuinieren niet je ding is, dan is kunstgras een prima oplossing. Het is ideaal om het hele jaar door een prachtig groene grasmat in de tuin te hebben liggen. Dit resultaat bereik je trouwens zonder enige inspanning. Naast de tijd die niet langer in het grasmaaien gaat zitten, zien we nog meer voordelen. De kinderen kunnen nu op het gras spelen zonder dat er kale plekken ontstaan. Bij de keuze van het kunstgras kun je er namelijk rekening mee houden. Er is kunstgras dat er supernatuurlijk uitziet en perfect tegen intensief voetballen bestand is. De grasmaaier en alle andere tuinspullen voor je gazon mag je op Marktplaats zetten.

Kunstgras mogelijkheden keuze uit veel soorten

Je herinnert je misschien nog de periode dat kunstgras meteen opviel. Vanaf een kilometer afstand kon je zien dat het nep was. De eigenaar werd een beetje uitgelachen. Die tijden zijn voorbij. De vraag naar kunstgras wordt steeds groter. De ontwikkeling van nieuwe types kunstgras gaat maar door. Het product wordt steeds beter en vooral echt natuurlijker. De sprietjes hebben nu verschillende lengtes en verschillende kleuren. Er is echt goed gekeken naar echt gras om dit zo goed mogelijk na te bootsen. Het resultaat is superzacht, natuurgetrouw gras. Kunstgras mogelijkheden voor verschillende toepassingen en in verschillende prijsklassen.

Voorbereiding van de ondergrond

Als het kunstgras wordt aangelegd op een stevige ondergrond zoals tegels of beton is er qua voorbereiding niet veel werk. Er kan een onderlaag van rubber geplaatst worden en direct daarna kan het grasveld uitgerold worden. Kunstgras wordt doorgaans geleverd op rollen van 4 meter of 2 meter breed. Uiteraard kun je het hierna zelf precies op maat maken.

Er is meer voorbereiding nodig wanneer het kunstgras een bestaand gazon vervangt. Eerst zal dan dat gazon afgegraven moeten worden. Vervolgens dient de zaak stevig aangedrukt te worden met een trilmachine of rol. Hierna volgt het egaliseren, gevolgd door 5cm rivierzand aanbrengen en uitvlakken. Nu is het belangrijk om opnieuw te egaliseren en wat in te wateren. Daarna gaan we zorgvuldig aantrillen met de trilmachine tot de ondergrond stabiel en stevig is. Hierna gaat er een soort antiworteldoek op. Geovlies is eeen voorbeeld. Nu zijn we zover dat het kunstgras geplaatst kan worden. De banen van 4 meter breedte worden steeds aan elkaar geplakt, net zolang totdat de hele tuin gedaan is. Kleine oppervlakten kun je wellicht zelf aanpakken met bovenstaande instructies. Als het wat moeilijker wordt of het zijn grotere oppervlaktes dan zou je het beste een vakman laten komen.

Onderhoud van kunstgras

Het kunstgras leg je één keer. Hierna heb je er geen onderhoud meer aan. Het gras is waterdoorlatend door perforaties aan de onderkant van de grasmat. Al het regenwater trekt door het gras en het rivierzand naar de ondergrond. Hooguit moet je wat herfstbladeren bij elkaar harken of met de bladzuiger er tegenaan. Als er gemorst of er ligt zand op, dan kun je wellicht wat stofzuigen. Maar dit alles is natuurlijk niets vergeleken met de hele zomer lang elke week twee keer je gras maaien. Je bent nu geen slaaf meer van je tuin, maar je kunt er voortaan volop van genieten. Mocht je een zwembad hebben in je tuin, dan zal ook hier veel minder vuil invallen. Dit is een extra voordeel dat weliswaar slechts weggelegd is voor de gelukkigen.

Verschillende toepassingen

Kunstgras wordt tegenwoordig op veel verschillende manieren toegepast:

 • De privé achtertuin.
 • Het (dak)terras of balkon
 • Op publieke plaatsen
 • Kinderdagverblijven
 • Sportvelden (voetbal, hockey, golf of tennis)
 • Bedrijfstuinen
 • Een omheind trapveldje in de wijk.
 • Speciale evenementen zoals beurzen.

Al deze verschillende toepassingen mogen rekenen op hun eigen type kunstgras. Er zijn vele soorten kunstgras mogelijkheden. Laat je hierover informeren door een expert.

Hoe veilig is kunstgras?

Behalve erg mooi, is het kunstgras van tegenwoordig ook veilig. Kleine kinderen kunnen er zonder problemen op spelen. Ze zullen bij het vallen geen schaafwonden of brandwonden oplopen. Dit is een van de voornaamste dingen die in de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn. Ook aan de brandveiligheid van het grasveldje is gedacht. Het is van niet-brandbaar materiaal gemaakt dat aan de strengste Europese regels voldoet.

Onze conclusie

Zet je vooroordelen over kunstgras over boord. Het kunstgras is ontzettend verbeterd de laatste jaren. Kunstgras is nu van een afstand niet meer van echt gras te onderscheiden. Pas als je erbovenop zit kun je misschien het verschil zien. Het product is volwassen geworden en de mogelijke toepassingen zijn oneindig.

Kunstgras geschikt voor honden

Vraagt u zich ook af of kunstgras geschikt voor honden en andere speciale dieren is? Lees dan snel dit artikel verder en krijg direct antwoord op deze vragen.

 

Hoge kwaliteit kunstgras geschikt voor honden en andere dieren!

 

Veel mensen denken nog steeds dat dieren kunstgazon niet zo fijn vinden. Dit is echter meestal niet het geval. Huisdieren zoals katten, honden en zelfs konijnen vinden het nep gras juist erg fijn. De beesten zien het verschil niet tussen gewoon gras en kunstgrastapijt. De ervaring leert, dat vrijwel alle huisdieren het natuurlijk ogende kunstgras als zeer prettig ervaren aan hun poten. Daarnaast vinden ze het heerlijk om op de zachte bovenlaag te ravotten, rollen en zelfs slapen.

 

Kunstgras voor honden en ook geschikt voor andere huisdieren

 

Veel eigenaren van huisdieren zien meestal alleen maar voordelen leert de ervaring. Regelmatig kunnen huisdieren nogal tekeer gaan op een natuurlijk gazon. Ze graven er graag in waardoor een gazon er al gauw slecht uit komt te zien. Met het kunstgras geschikt voor honden en andere huisdieren komen ze er al heel snel achter dat ze er niet in kunnen graven waardoor ze de drang om dit te doen ook niet meer hebben.

 

De ervaring leert ook dat het probleem van ontlasting minder is bij kunstgrastapijt. Wanneer het huisdier toch zijn of haar behoefte doet op de kunstgrasmat, dan is dit vrij eenvoudig schoon te maken. Er zullen ook geen gele of bruine vlekken achterblijven en daarnaast ontstaan er geen kale plekken. Tevens is het natuurlijk een groot voordeel dat het huisdier niet onder de modder komt te zitten en ze kunnen heerlijk ravotten en rondrennen in de tuin. Wanneer u toch last krijgt in de zomer van geurhinder, dan kunt u gebruik maken van speciale geur neutraliserende korrels welke u in het kunstgras ook geschikt voor honden en andere huis dieren gooit. De ammoniakgeuren worden door de korrels opgenomen en laten ze verdampen zonder geur af te laten. kunstgras geschikt voor honden

 

Wel is het van groot belang om de juiste keuze te maken bij uw zoektocht kunstgras geschikt voor honden en overige huisdieren. Daarnaast is het belangrijk dat het nieuwe kunstgrastapijt op de juiste manier wordt gelegd zodat het naadloos overloopt. Openstaande randen en naden kunnen namelijk snel verwondingen aan nagels en poten van de huisdieren veroorzaken. Zorg daarom bij uw keuze voor kunstgazon in combinatie met een huisdier voor een egale oppervlakte en fijn aanvoelend gras. Ziet u hetzelf niet zitten om het nieuwe kunstgrastapijt aan te gaan leggen? Dan kunt u dat ook door ons ervaren team van legspecialisten laten doen. Uw huisdier en u kunnen daarna heerlijk genieten van de voordelen van kunstgras!

Welk soort kunstgras voor dieren is geschikt voor u?

 

Kunstgras de Veluwe levert diverse soorten kunstgras voor dieren in verschillende prijsklassen. Onze meest verkochte soort is kunstgras Apeldoorn. Van dit type hebben wij ook regelmatig restpartijen en couponnen in onze voordeelhal in Nunspeet liggen. Ook u kunt hiermee vele euro’s besparen! Bel of mail ons direct voor het actuele aanbod.

 

Heeft u na aanleiding van dit artikel nog meer vragen? Schroom dan niet om te bellen/mailen of kom naar 1 van onze fillialen waar u ook direct alle voorradige goedkopere couponnen en restpartijen van onder andere kunstgras geschikt voor honden en andere dieren zult aantreffen.

 

Kunstgras Restpartijen, Alles MOET WEG!!

Ook super voordelig een mooi stuk kunstgras kopen? Kom dan op 23, 24 of 25 augustus naar onze showroom in Nunspeet om te profiteren van het allergoedkoopste kunstgras in Nederland! Al vanaf €5,95 !!!

 

Alle kunstgras restpartijen en restanten van 2017 gaan eruit!

 

Als u ooit al eens van plan was om een fraai stuk kunstgras aan te schaffen, dan is dit uw kans! Wij moeten plaats maken voor de nieuwe collectie. Bij Kunstgras de Veluwe vind u de mooiste kunstgazon soorten voor de laagste prijzen vanaf aanstaande donderdag tot en met zaterdag. MIS HET NIET!

 

De koffie staat klaar!

 

Vragen over kunstgras restpartijen of ergens anders over? Chat met ons (rechts onderin), bel, mail of vul het contact aanvraag formulier in; KLIK HIER

 

 

Kunstgras Soorten

Er bestaan verschillende kunstgras soorten, maar waar gaat uw voorkeur naar uit? In dit artikel geven we u graag meer informatie over de verschillende soorten en waar dat u kunstgras het beste kunt kopen.

 

Meer inspiratie? Kijk dan direct naar al onze kunstgazon typen! Klik snel hier: Soorten kunstgras.

Kunstgras kiezen

De eerste stap is gezet, u wilt kunstgras kopen. De volgende stap is de verschillende kunstgras soorten bekijken en een keuze maken welk soort er bij uw wensen past. Kunstgras kan gekozen worden voor diverse toepassingen, zoals voor de tuin als siergazon of als speelgazon. Voor voetbal, hockey of het kan in diverse kleuren worden geleverd om te zorgen voor een mooi effect bij speeltoestellen of op een balkon bijvoorbeeld. Alle kunstgras soorten zullen nu aan bod komen, zodat u weet wat de mogelijkheden met deze soort zijn.

Kunstgras voor siergazon

Een van de kunstgras soorten is siergazon. Het heeft een hoge dichtheid van vezels. Bij hoogpolig kunstgras gaat het over langere vezels, deze staan erg dicht op elkaar. Het lijkt daardoor ook erg dicht en zorgt voor een mooie uitstraling. Het heeft nauwelijks onderhoud nodig en dat is een groot voordeel.

Kunstgras als speelgazon

Wilt u graag een perfect ogende grasmat in de tuin? Kunstgras dat erg vaak betreden wordt, moet daar ook tegen kunnen (voor intensief gebruik). Daarbij wilt u ook kwaliteit, het moet niet snel plat liggen en de vezels moeten ook de stevigheid behouden. Het kunstgras kent een hoge sierwaarde. Ideaal voor in de tuin, maar voor op het balkon een aanwinst.

 

Kunstgras bij sport

Bij sporten wordt er steeds vaker de keuze gemaakt voor kunstgras. Met name bij voetbal en hockey wordt het vaak gebruikt. Bij voetbal heeft het kunstgras bijvoorbeeld een goede demping en spelers kunnen een sliding maken. Ook bij hockey wordt er vaak voor kunstgras gekozen. Het kunstgras wordt op een bepaalde manier aangelegd, zodat er een klein laagje water op blijft staan. Het kunstgras is vaak ook blauw van kleur (hierdoor is het meer geschikt om te filmen, het effect op de tv is hierdoor beter).

 

Kunstgras in verschillende kleuren

Wilt u een speciale kleur kunstgras? Dit kan! Als u goed om u heen kijkt, ziet u vaak verschillende kleuren kunstgras, bijvoorbeeld bij en onder de speeltoestellen. Ook daar kunt u zelf voor kiezen wanneer u graag wat kleur in de tuin wilt creëren.

kunstgras apeldoorn laten leggen

Kunstgras voor balkon

Als u een balkon heeft, wilt u dan ook genieten van een zacht aanvoelend grasbed met een stijlvolle warme uitstraling? Lekker op blote voeten naar buiten. Meteen maar genieten van dit heerlijke kunstgras.

 

Welke kunstgras soort kiest u?

De keuze van kunstgras die u nadat u zich goed heeft ingelezen gaat maken, hangt af van uw wensen.

 • Is het kunstgras bedoeld voor gebruik binnen of buiten?
 • Welke kwaliteit wenst u?
 • Wordt het kunstgras veel of weinig betreden?
 • Welke kleur wenst u?
 • Hoeveel heeft u nodig?
 • Wat is het budget?

Allemaal factoren om over na te denken en aan de hand daarvan kunt u een van deze kunstgras soorten kiezen.

 

Meer over kunstgras soorten

Er bestaan verschillende kunstgras soorten. Inmiddels weet u wat de opties zijn en kunt u er over nadenken wat bij u past. Als u vragen heeft over deze soorten, horen wij dat graag van u. Wij zijn uw kunstgras specialist en staan voor u klaar. Wij hopen u snel te mogen ontvangen en u verder te kunnen helpen bij de kunstgras keuze.


 

Kunstgras leggen: soorten ondergrond

Bij het aanleggen van kunstgras is het belangrijk dat u weet welke soorten ondergronden er bestaan.

 

Ondergronden kunstgras, verschillende soorten

Bij de soorten ondergronden voor kunstgras kunt u denken aan:

 • Een ondergrond voor kunstgras in de tuin, hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een zandbed van brekerzand. Het is erg grof, het laat daardoor het water goed door. Het is ook erg stabiel. Het brekerzand wordt ook bij de bestrating gebruikt om in te vegen. U heeft een zandbed nodig van ongeveer 5-10 cm. Maar merkt u dat de ondergrond nu slecht water af kan voeren, dan is een dikkere laag zand van 10 cm eerder aan te raden. Als u het zandbed aan heeft gebracht, moet het zand inklinken (besproei het zand met water). Vervolgens trilt u de ondergrond aan met een trilplaat en dan gaat u egaliseren.
 • Is er sprake van een onstabiele ondergrond? Een laag steenpuin is dan aan te raden, een laag van ongeveer 10-15 cm. Daar bovenop kan een laag van 2-5 cm brekerzand worden geplaatst.
 • Kunstgras op een balkon kan zeker, let er op dat het water goed kan worden afgevoerd. Vaak kan het gewoon op het beton worden gelegd.
 • Op een dakterras kan ook voor kunstgras worden gekozen. De waterafvoer moet in orde zijn. Speciale tegels of vlonders zijn geschikt om een goede waterafvoer te bevorderen.
 • Bij u op het terras kan ook kunstgras worden geplaatst. Leg het niet direct op uw terras, verwijder eerst de tegels of breng een dunne laag brekerzand aan van 1 of 2 cm boven op de tegels.

 

Aandachtspunten kunstgras ondergronden

Bij de kunstgras ondergrond is het van belang dat deze stabiel en egaal is. Ook moet de ondergrond voldoende water af kunnen voeren. Als u zwarte grond heeft, is het niet verstandig om kunstgras direct daar op te plaatsen. Deze grond is namelijk lastig te egaliseren en onkruid kan zijn gang gaan. Let er ook op dat kunstgras niet direct over een bestaande grasmat gelegd kan worden, het moet op een stabiele en egale ondergrond geplaatst worden. Tegenwoordig worden er vaak valdempende matten gebruikt. Deze kunt u over de andere ondergronden heen leggen. Let hierbij wel goed op de dikte van de matten!

 

Vragen over de kunstgras ondergronden?

Als u vragen heeft over de kunstgras ondergronden, neemt u dan nu contact met ons op. Wij zijn er om u te helpen en denken graag met u mee. Wij zijn uw kunstgras specialist, wij horen graag van u.