10 jaar garantie10 jaar garantie
scherpe prijzenscherpe prijzen
snelle leveringsnelle levering
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Tips voor winter onderhoud in de tuin met kunstgras

Winter tuin onderhoud kunstgras

Winter tuin onderhoud kunstgras

De winter staat voor de deur en het is tijd om je tuin met kunstgras te onderhouden en voor te bereiden op de koude maanden. Gelukkig vergt kunstgras niet veel onderhoud in de winter, maar een beetje voorbereiding kan ervoor zorgen dat het er na de winter nog steeds prachtig uitziet. Hier zijn enkele handige tips om je kunstgras winterproof te maken:

 1. Dek het niet af
  In tegenstelling tot natuurlijk gras heeft kunstgras geen bescherming nodig in de vorm van afdekking. Kunstgras is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en heeft geen extra laag nodig om de winter door te komen.
 2. Strooi geen zout
  Hoewel het verleidelijk kan zijn om zout op kunstgras te strooien om gladheid te voorkomen, helpt dit niet. Zout beschadigd kunstgras niet, het mag dus wel.
 3. Maak het goed schoon
  Voordat de vorst begint, zorg ervoor dat je kunstgras schoon is. Verwijder bladeren en ander vuil door het weg te vegen. Een schone ondergrond zorgt ervoor dat het gras er beter uitziet en helpt bij het voorkomen van onkruid.
 4. Plaats geen zware voorwerpen
  In de winter worden de vezels van kunstgras stugger door de kou. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen, zoals meubels, op het kunstgras, omdat dit de vezels kan platdrukken. Als de vezels eenmaal platliggen, kan het moeilijk zijn om ze weer rechtop te borstelen in het voorjaar (het is niet onmogelijk maar voorkomen is beter dan genezen).
 5. Sneeuwverwijdering niet nodig
  Als er sneeuw valt, hoeft het niet van het kunstgras verwijderd te worden. Ons kunstgras is bestand tegen lage temperaturen. Ons advies is om sneeuw te laten liggen tot het natuurlijk verdwijnt. Door de goed geïsoleerde ondergrond zal het zelfs langer blijven liggen.
 6. Minimaal onderhoud
  Kunstgras vereist over het algemeen weinig onderhoud, dus laat het zoveel mogelijk met rust tijdens de winter. Af en toe vegen om bladeren en vuil te verwijderen is voldoende om het er fris en mooi uit te laten zien.Met deze eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat je kunstgras de winter goed doorkomt en klaar is voor een nieuw seizoen. Geniet van een zorgeloze winter met een prachtig groen gazon!

Bekijk ons assortiment >

Bekijk onze webshop > 

Kunstgras voordelige restpartijen uitverkoop, Alles MOET WEG!!

Ook super voordelig een mooi stuk kunstgras kopen? Kom dan naar onze showroom in Nunspeet om te profiteren van de allergoedkoopste kunstgras restpartijen uitverkoop in Nederland! Kunstgras voordelige restpartijen uitverkoop

Alle kunstgras restpartijen en restanten van 2022 gaan eruit!

Als u ooit al eens van plan was om een mooi stuk kunstgras aan te schaffen, dan is dit uw kans! Wij moeten plaats maken voor de nieuwe collectie.
Bij Kunstgras de Veluwe vind u de mooiste kunstgazon soorten voor de laagste prijzen vanaf aanstaande donderdag tot en met zaterdag. MIS HET NIET!

artificial grass

De koffie staat klaar!

Vragen over kunstgras restpartijen of ergens anders over? Chat met ons (rechts onderin), bel, mail of vul het contact aanvraag formulier in; KLIK HIER.

Bekijk onze collectie kunstgras voordelige restpartijen uitverkoop.


Over Kunstgras de Veluwe

Kunstgras de Veluwe levert kunstgrasmatten aan particulieren en, als groothandel, aan bedrijven. Wij zijn gevestigd in Nunspeet, Gelderland, en zorgen voor een supersnelle levering door heel Nederland! Bij ons kunt u voor een mooie prijs kwalitatief uitstekend kunstgras kopen en eventueel ook door onze experts laten leggen. Ons sterke, natuurgetrouw zachte en groene kunstgrastapijt leveren wij direct van de rol per strekkende meter. U kunt ook online bestellen. Wilt u liever het kunstgazon eerst voelen voordat u het koopt, kom dan snel naar onze outlet. U vindt er altijd mooie restantpartijen en andere aantrekkelijke aanbiedingen in onze couponnenhal. 

Ons kunstgras is een puur Hollands product, dat wij aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Kunstgras kunt u bij ons al bestellen vanaf € 11,95 per m2. Bestel online via het contactformulier of bezoek onze indoor showroom met outlet in Nunspeet, dichtbij Harderwijk. Hier hebben we ook een couponhoek, waar u nog voordeliger uit bent. Kom snel naar dé kunstgrasboer in Gelderland en profiteer direct van de mooiste aanbiedingen!

Nunspeet
T 0341-759252 info@kunstgrasveluwe.nl
Industrieweg 14
8071 CT Nunspeet, Gelderland

Di t/m za: 08:00u – 17:00u

Nunspeetse keiler

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende sportevenement; de strijd om de Nunspeetse keiler 2019 cup! Dit jaar was ook het vrouwen team van kunstgras de Veluwe van de partij en niet onverdienstelijk. Na een felle strijd mocht het team van kunstgras de Veluwe de fel begeerde Nunspeetse keiler trofee in handen nemen!

keiler nunspeet

Voor de volledige uitslag en verslag klik hier

Kunstgras voor kippen

Is kunstgras gevaarlijk voor kippen?

Er bestaat onder kippenhouders nogal wat angst dat op een of andere manier kunstgras gevaarlijk voor kippen zou zijn. Als je echter voor de juiste soorten kunstgras kiest, is er nauwelijks tot geen risico. Er zijn steeds meer commerciële bedrijven die kunstgras toepassen om kippen op te houden. Dit biedt namelijk de voordelen. We bekijken wat er nog over is van de nadelen en vooral wat de voordelen zijn van kunstgras als bodembedekking kippenren.

Natuurlijk gras als bodembedekking kippenren

Een vaak gehoorde klacht van kippenhouders was dat een kippenren met natuurgras na maanden veranderde in een grote modderpoel. Soms moest er zelfs meerdere keren per jaar een nieuwe grasmat gelegd worden. Na korte tijd was die grasmat weer omgeploegd tot modder. Uiteindelijk was deze situatie onhoudbaar totdat de kunstgras bodembedekking kippenren op de markt kwam.
Kunstgras leggen in je kippenren kost in verhouding tot het leggen van natuurgras iets meer. Echter, bij natuurgras komen deze kosten vaker terug omdat het probleem niet opgelost is. De kippen zorgen ervoor dat het natuurgras steeds wordt omgeploegd totdat het na enkele maanden weer veranderd is in een modderpoel. Dit kan toch ook niet gezond zijn voor de kippen? Kunstgras in het buitenverblijf is hiervoor een goede oplossing.

Een modderpoel of een mooi kunstgras kippenverblijf?

Ondanks deze modderpoelen in het hok zien veel kippenhouders kunstgras nog niet zitten. Ze zijn bang dat hun kippen stukjes kunstgrastapijt afbijten en inslikken. Deze angst is begrijpelijk maar grotendeels ongegrond. De kans dat kippen stukjes kunstgazon van goede kwaliteit kunnen afbijten is nagenoeg uitgesloten. Tegenwoordig is de kwaliteit van kunstgras sterk verbeterd.
Er bestaat kunstgras dat het etiket milieuvriendelijk verdient omdat het volledig lood- en cadmiumvrij is en daarnaast ook diervriendelijk is! Het is deze topkwaliteit kunstgras die je écht nodig hebt in het kippenhok. De kosten verdienen zich zeker terug als je kijkt hoeveel grasmatten en water je uitspaart.

Voordelen van speciaal kunstgras voor kippen

Kunstgras zit stevig ingevlochten in een kunstgrasmat. De soorten van topkwaliteit zitten zeer stevig vastgelijmd en laten nooit los. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor scharrelende kippen. Als je als kippenhouder een laagje houtkrullen uitgooit en regelmatig graan strooit, zullen de kippen de komende 15 jaar graag rondscharrelen op het kunstgras.

Kippen kunnen nu voortaan vrijwel het hele jaar buiten en dat is altijd beter dan maandenlang binnen te zitten in het kippenhok totdat de winter voorbij is. De kippen zullen hier ook fysiek sterker van worden. Nu is het altijd een kwetsbaar moment als kippen na een winter voor het eerst weer naar buiten mogen, waarbij kippen vatbaar zijn voor ziektes. Door de kippen op kunstgras te houden kunnen ze eigenlijk ook de hele winter naar buiten. Bij de minste zonnestraal voelt het kunstgras al lekker warm aan. Helaas mist kunstgras het verkoelende effect van natuurgras. Kunstgras wordt een beetje warm in de felle zomerzon, maar het droogt erg snel weer op na een regenbui. kunstgras voor kippen

Het kan voorkomen dat kunstgras beschadigd raakt. Het is een zeer sterk product, dus dit zal niet snel gebeuren. Wanneer er een stukje beschadigd is kun je dit snel vervangen. Bewaar daarom altijd wat restanten van je kunstgras bij de installatie.

Kunstgras is zelfs beter voor het milieu dan natuurgras:

• Nooit meer sproeien dus geen waterverspilling
• Niet elke keer nieuw gras inzaaien of grasmatten kopen.
• Nooit meer maaien dus geen benzine of elektriciteit nodig en geen schadelijke uitstoot
• Kunstgras hoeft niet bemest te worden met eventuele chemicaliën
• Ook dit kan geen verkleuring achterlaten maar dient wel nagespoeld te worden met water zodat het door de kunstgrasmat en ondergrond weg loopt
• Veel hygiënischer omdat je het goed kunt schoonmaken met een speciale stofzuiger en naspoelen met water zonder chemicaliën. Nadien droogt het ook sneller

Het aanleggen van kunstgras in je kippenren en de oorzaak van de kosten voor het leggen van kunstgras:

• Het bestaande gazon dient verwijderd te worden.
• Er dient een speciale drainage-ondergrond aangebracht te worden door een specialist
• De aanschaf van het kunstgras zelf en extra montage materialen.
• De aanleg: onderdoek aanbrengen, kunstgras op maat snijden, lijmen en inzanden.

Voor het buitenverblijf van de kippenren ook letten op:

• Zeer goede kwaliteit kunstgras (beschermd tegen bijtgrage de kippen). Houd rekening met een prijs rond de 40 a 50 euro m². Deze kunstgrasmat gaat wel 15 jaar mee!
• Goed bestand tegen verkleuring door uitwerpselen of zonlicht (UV-bestendig kunstgras)
• Milieuvriendelijk en zonder chemische stoffen (cadmium en lood)
• Goed doorlatende ondergrond i.v.m. regelmatig schoonmaken en spoelen van de grasmat.
• Snel en goed te reinigen.
• De bewerking van de ondergrond is een zeer belangrijke fase die best door experts gedaan kan worden, omdat drainage van overtollig water zo belangrijk is.

Maak een rondeel

De rondeel-stal is een innovatieve ronde stal met stofbaden en een nagebootste bosrand met boomstronken, compleet met een dik pak natuurlijke bodembedekking kippenren waar kippen kunnen zonnebaden en waar de ze zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. De kippen kunnen écht scharrelen en komen nieuwsgierig kijken naar hun bezoekers. Het buitenverblijf kun je voorzien van kunstgras wat mogelijkheid tot scharrelen in elk jaargetijde geeft. Strooi dagelijks wat graan in het kippenrennen dagverblijf. De kippen vinden dit erg leuk. Als je daar nog wat houtsnippers en zaagsel aan toevoegt is het compleet. Deze aanpak zorgt voor natuurvriendelijke en kipvriendelijke eitjes.
Een rondeel zorgt voor een maatschappelijke verantwoorde manier van pluimveehouden en het produceren onder de hoogste diervriendelijkheidsnormen en milieunormen. En met een kunstgras uitloop ben je dus ook nog eens goed bezig als kippenhouder.

Wil je meer informatie of ons kunstgras voor kippen direct kopen? Neem dan direct contact met ons op via telefoon, mail of chat of kom snel langs in onze kunstgras outlet te Nunspeet. Onze medewerkers helpen ook u graag.

Kunstgras Beste Kwaliteit

Gegarandeerd de beste kunstgras kwaliteit kopen doe je bij de grootste kunstgrasmatten leverancier in Gelderland.

Wil je direct het beste kunstgras kopen? Klik hier om naar onze webwinkel te gaan.

Je hebt een leuke tuin, maar het gras wil maar niet goed groeien. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te bedenken, maar als er wat grote bomen in de buurt staan, kan het zijn dat er teveel schaduw in de tuin komt. Er blijft een mos-tuintje over en dat was niet de bedoeling. Na wat onderzoek heb je de knoop doorgehakt. Je gaat een kunstgazon aanleggen. Je wilt er echter wel zeker van zijn dat je met het kunstgras beste kwaliteit te maken hebt. Niets is zo vervelend als na tien jaar opnieuw te moeten beginnen en weer heel je tuin op zijn kop te moeten zetten. We zullen je hier vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van kunstgrastapijt. Er bestaat namelijk nogal wat kwaliteitsverschil tussen de kunstgrassen die momenteel worden aangeboden. De kwaliteit varieert van budget-kunstgras tot het duurdere maar levensechte kunstgras-tapijt. Normaal gesproken zou je alleen naar de prijzen kunnen kijken en een duurder kunstgrassoort kiezen als je goede kwaliteit wilt hebben. Maar deze regel gaat helaas niet altijd op. Laat je niet strikken en lees deze tips eerst door.

Topkwaliteit kunstgras kopen waar op letten?

Heel in het kort komt het op de volgende eigenschappen neer, waar je als koper van kunstgras op moet letten. We zullen deze kenmerken verderop uitgebreider bespreken.

 • Goede vezelstructuur, stevig vastgelijmd op de ondergrond. (er kan niets afbreken)
 • De grasvezels zijn zeer natuurgetrouw nagemaakt.
 • Kunstgras hoge kwaliteit gaat langer mee, is duurzamer dan de goedkopere varianten.
 • Verschillende kleuren en lengtes van grassprieten.
 • Topkwaliteit kunstgras is duurder. Prijzen vanaf €40,00 per m².
 • De keuze voor een bekend duur topmerk.

Goed vastgelijmd op de ondergrond

Het is voor een aantal toepassingen van kunstgras erg belangrijk dat er geen stukjes kunstgras loslaten. Ook mag het niet mogelijk zijn om grassprietjes los te trekken uit de mat. Alleen het beste kunstgras kan je garanderen dat dit niet gebeurd. Bij normaal gebruik zullen hier geen kunstgrasdeeltjes los komen. Voor kunstgras in een kinderdagverblijf of in een kippenren is dit erg belangrijk.

kunstgras beste kwaliteit

 

Natuurgetrouw nagemaakt

Bij de beste kwaliteit kunstgrassen zie je dat gras echt natuurgetrouw is nagemaakt. Er bestaan in het echte gazon verschillende grassoorten. De ene is wat donkergroen terwijl een andere soort lichter van kleur is. Maar ook bestaan er in een echt gazon grassprietjes die zijn afgebroken, of verdord zijn. De natuur is niet perfect in dit opzicht. Bij de kunstgrassen was dit in het verleden wel, totdat men zich realiseerde dat juist door vergeelde grassprietjes en afgebroken grassprieten ertussen te zetten het geheel veel natuurlijker overkomt. Ook dit kom je alleen tegen bij top kwaliteits kunstgras. Als je dus het beste kunstgazon wilt hebben dien je ook op deze natuurlijke onvolkomenheden te letten.

Beste kunstgras kwaliteit gaat veel langer mee

Dit is zoals het met zoveel dingen is. Kwaliteit gaat echt langer mee. Meestal is het verstandiger om één keer wat meer geld uit te geven voor een product dat én veel mooier oogt, maar ook nog eens veel langer mee gaat. Het zou zonde zijn van de investering als alles na 10 jaar opnieuw gedaan moet worden.

Levensechte kleuren

Als we het hebben over de beste kwaliteit kunstgras, dan mag dit gras nauwelijks of geen verkleuring vertonen in de loop der jaren. Deze grassprieten zijn veel beter nagemaakt dan de goedkopere soorten kunstgrassen. Er is de laatste jaren erg veel verbeterd in deze branche. De oudere soorten die nog niet zo mooi waren zijn goedkoper geworden. Soms is die goedkope kwaliteit voldoende maar absoluut niet geschikt voor je achtertuin. Geloof ons, daar wil je echt kwaliteit neerleggen. Bij het echte kwaliteitsgazon hebben de sprieten verschillende kleuren en verschillende lengtes.

Wij garanderen hoge kwaliteit van ons kunstgras

Bij mindere kwaliteit kunstgras komt het regelmatig voor dat er dingen losraken of andere problemen optreden. Omdat je als bedrijf uiteraard garantie moet geven op je producten wil je dat het ineens goed gebeurt. We hebben daarom besloten om alleen met kwaliteitsproducten te werken. Al onze kunstgrasproducten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kunstgrasvezel, die in Nederland wordt geproduceerd. Alleen dan kunnen wij instaan voor de kwaliteit van de producten waar we nu mee werken. Dit zijn de duurdere soorten kunstgras maar allemaal van topkwaliteit.

Dat er niet een bepaalde soort kunstgras de beste is, ligt aan de toepassing van het kunstgrastapijt. Er zijn kunstgrassen die vooral heel erg mooi zijn om naar te kijken. Ze worden o.a. gebruikt op plaatsen waar er niet of nauwelijks over heen gelopen wordt, zoals in een etalage of showroom van bungalow tenten. Op een sportveldje van kunstgras wordt juist intensief gelopen. Het is daarom ook logisch om voor dit soort sportieve toepassingen alleen kunstgras van de beste kwaliteit te gebruiken. Daarnaast is er ook speciaal kunstgras voor honden en katten en voor balkon. Kortom, vele kunstgrastapijt soorten op de markt voor verschillende doeleinden.

Wil je een zacht gazon om op te liggen of moet het vooral mooi ogen? Ga je het kunstgras intensief gebruiken of niet? Voor iedere situatie hebben wij een passend advies. We willen alleen tevreden klanten. Kom snel langs en laat je informeren over het beste kunstgras van topkwaliteit!