scherpe prijzengoedkope restanten
snelle leveringeigen bezorgservice in Nederland
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen
Neem contact met ons op info@kunstgrasveluwe.nl 0341-759252

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras kopen door veel mensen als een vrij modern product wordt gezien, bestaat het al meer dan een halve eeuw. Wetenschappers aan de universiteit van North-Carolina (Amerika) ontwikkelden begin jaren zestig de eerste grasmat van synthetische materialen, met de futuristische naam ‘Astroturf’. In de jaren daarna werd het een populair materiaal voor sportvelden. In Amerika werd er bijvoorbeeld rugby op gespeeld, maar ook hockeywedstrijden werden toen vaak al op Kunstgras gespeeld.

kunstgras kopen zijn we alweer drie generaties Kunstgras kopen verder. In al die jaren zijn er heel wat ontwikkelingen geweest, waardoor die eerste generatie eigenlijk niet meer is te vergelijken met het gras dat we tegenwoordig gebruiken. Zo zijn de vezels die nu gebruikt worden veel minder synthetisch dan die van vroeger. Hierdoor voelen de grassprietjes een stuk zachter aan en zijn ze veel huidvriendelijker. Dit laatste is natuurlijk vooral voor sporters erg prettig, al is dit niet de enige doelgroep meer die hier blij van wordt. Doordat het Kunstgras kopen zoveel mooier is geworden, wordt het namelijk ook steeds vaker door particulieren aangeschaft. Dus ook spelende kinderen zullen de zachtheid van het nieuwste Kunstgras zeker kunnen waarderen. Het mooiste is dat er tegenwoordig allerlei mogelijkheden zijn om het ideale Kunstgras kopen voor bijna iedere situatie te ontwerpen.

Nunspeet Kunstgras de Veluwe

Team Kunstgras De Veluwe

Waarom Kunstgras kopen?

Er zijn mensen die zich afvragen wat er mis is met een gewone, simpele en natuurlijke grasmat. Het korte antwoord: daar is niets mis mee! Toch kan het de moeite waard zijn wat een kunstgrasmat kopen kan verbeteren aan de huidige situatie. In Amerika is het Kunstgras kopen bij particulieren bijvoorbeeld erg populair geworden in droge gebieden. Zon en droogte kunnen ervoor zorgen dat natuurgras bruin en lelijk wordt. Hoewel Nederland niet diezelfde extreme droogte kent, zal iedereen die bruine stukken verbrand gras wel kennen. Zeker met een tuin op het zuiden kan het zomers een hele klus zijn om een grasmat van echt gras mooi te houden. Daarbij komt ook nog eens het voordeel dat Kunstgras niet gemaaid hoeft te worden. Al met al is het dus zeer onderhoudsarm vergeleken met echt gras en dat is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen voor Kunstgras kiezen.

De voor- en nadelen van Kunstgras kopen

Wat gebeurt er als een zwaar zwembad boven op een grasmat van echt gras gezet wordt? Juist, het gras dat daar onder zit raakt beschadigd en wordt bruin. Bij een mat van kunstgras ligt dat echter heel anders. Wanneer het zwembad van zo’n soort grasmat wordt verwijderd, hoeft het daaronder liggende gras alleen even opgeborsteld te worden en dan is het weer als nieuw. Daarnaast is synthetisch gras in vergelijking met echt gras erg onderhoudsarm. Om echt gras mooi te houden moet het goed bijgehouden worden: grasmaaien, kunstmest strooien, kantjes knippen, sproeien in de zomer en ga zo maar door. Het zijn allemaal zaken die niet nodig zijn bij Kunstgras Goed Kunstgras kan jarenlang blijven liggen, zonder dat er aan uitstraling en kwaliteit ingeboet hoeft te worden. Al met al is dit type gras tijdsbesparend, milieubesparend en esthetisch zeer verantwoord. Er zijn echter ook een aantal nadelen te benoemen. Zo is er bij Kunstgras kans op het zogenaamde ‘platliggen’. Om dit te voorkomen zijn er zo af en toe toch wat onderhoudswerkzaamheden nodig. Daarnaast hebben zomerse temperaturen op Kunstgras kopen meer invloed dan op natuurgras. Is het zomers erg warm? Dan zal dit te voelen zijn aan het Kunstgras kopen en het zal dan minder prettig zijn om er over te lopen of op te zitten.

Minder onderhoud Kunstgras

Het werd hierboven al als belangrijk voordeel genoemd: Kunstgras kopen is onderhoudsarm. De laatste jaren zien we dat veel Nederlandse tuinen en tuintjes vol worden gelegd met tegels. Veel mensen hebben simpelweg niet genoeg tijd om veel in de tuin te kunnen werken. Tegels lijken dan vaak de beste oplossing. Een andere oplossing wordt daarbij vaak over het hoofd gezien. Ook Kunstgras is namelijk onderhoudsarm. Daarbij komt dat met dit gras de natuur niet zo ver weg lijkt als bij tegels. Op een simpele, onderhoudsvrije manier wordt er zo toch een mooie groene tuin gerealiseerd. Het is niet voor niets dat er bij ‘landscaping’, waarbij de tuin ontworpen wordt door een hovenier of tuinarchitect, vaak gebruik wordt gemaakt van deze oplossing. Het enige dat na het aanleggen van de grasmat nog hoeft te gebeuren, is af en toe bezemen met een harde bezem. Hiermee worden onkruidkiemen uit het gras gehaald en blijven de sprietjes mooi overeind staan. Als er toch onkruid ontkiemt is dit makkelijk met de hand te verwijderen.

Soorten en kleuren Kunstgras

Gras is groen, maar Kunstgras kopen hoeft dat niet altijd te zijn. Omdat het gemaakt wordt van synthetische materialen is er op het gebied van kleuren en soorten heel veel keuze. Het werkt bijvoorbeeld heel goed als bodembedekker op het balkon, maar in zo’n geval hoeft er natuurlijk niet voor simpel groen te worden gekozen. Wat betreft kleurstelling is van alles mogelijk. Er zijn onder andere verschillende soorten groen, zodat de kleur van de grasmat afgesteld kan worden op het groen dat al in de tuin aanwezig is. Daar houdt het echter niet op. Wil er iemand een roze of paarse grasmat? Met kunstgras kan het allemaal. Daarbij is het goed om niet alleen naar de kleur te kijken, maar ook naar het doel van de grasmat. Ook wat dat betreft is er namelijk veel keus. Zo is er gras dat geschikt is om op te spelen, terwijl ander gras juist alleen voor de sier is. Verder is er nog speciaal sportgras beschikbaar, voor sporten zoals golf en voetbal.

Kunstgras voor particulieren

Er valt op het het gebied van soorten en kleuren kunstgras heel wat te kiezen. Het is daarom handig om van tevoren goed te bedenken hoe intensief het gras gebruikt gaat worden. Moet de tuin een echte ‘eyecatcher’ worden? Dan is siergras vaak de beste optie. Is het de bedoeling dat de kinderen er op gaan spelen? Dan is speelgras aan te raden. Dit gras is sterker dan siergras, doordat het een andere structuur heeft. Overigens staan de ontwikkelingen op dat gebied niet stil: er is nu ook al Kunstgras dat sier- en speelgras met elkaar combineert. Zo ontstaat het mooiste en sterkste materiaal voor in de particuliere tuin. Om het gras zo lang mogelijk mee te laten gaan is het aan te raden om de mat door een professional te laten leggen. Het is belangrijk om de mat op een goede ondergrond te leggen en wat het beste is hangt van de omstandigheden af.

Kunstgras voor bedrijven

Kunstgras kan een goede oplossing zijn voor allerlei bedrijven, vanwege de duurzaamheid en het weinige onderhoud. Hierdoor is het een ideaal materiaal voor bijvoorbeeld campings. In zo’n geval is het belangrijk om op de stevigheid van het gras te letten. Alleen de sterkste soorten zullen het intensieve gebruik aankunnen. Dit geldt ook voor het gebruik op evenementen, zoals beurzen. Hoewel deze vaak binnen worden gehouden, kan in zulke gevallen ook Kunstgras als prima een voordelige vloerbedekking dienen. In dat geval hoeft het gras natuurlijk niet groen te zijn, maar kan er ook voor andere kleuren gekozen worden. Ten slotte is Kunstgras natuurlijk zeer goed te gebruiken op sportvelden. Voor hockeyvelden wordt dit materiaal al langer gebruikt, maar ook op voetbalvelden wordt het steeds meer aangelegd. Een groot deel van de clubs die voetballen in de Eredivisie spelen al op Kunstgras. Bij sportvelden is het wel belangrijk dat er goed opvulmateriaal in de grasmat gebruikt wordt. Vaak wordt hier gekozen voor rubberen kogeltjes, die zorgen voor een betere veerkracht van de ondergrond. Zo stuitert de bal net zo goed of zelfs beter dan op gewoon gras.

kunstgras kopen

Kunstgras kopen

Kunstgras voor ieder budget

Dat Kunstgras duur is, is een veel voorkomende misvatting. In het verleden waren de productiekosten hoger en was het inderdaad een materiaal dat alleen voor mensen met een wat groter budget bereikbaar was. De techniek is tegenwoordig echter een heel stuk verder, waardoor de kosten om het te maken steeds verder omlaag gaan. Dit maakt nepgras interessant voor een brede doelgroep. Overigens hangt de prijs vaak wel samen met kwaliteit en uiterlijk. Goedkopere versies lijken vaak minder ‘echt’. Voor wat meer geld komt er een grasmat te liggen die amper van echt gras te onderscheiden is. Ook in dit geval hangt het dus af van de wensen, maar ook van het budget. Goede voorlichting is daarbij aan te raden. Het kan slim lijken om te besparen op bijvoorbeeld de ondergrond, maar dit kan er voor zorgen dat de gelegde mat uiteindelijk veel minder lang meegaat. Het is dus van belang om daarin een goede afweging te maken.

Kunstgras speelgras

Springende en rennende kinderen, een zwembad of zandbak; speelgras moet tegen een stootje kunnen. Goed speelgras kan hier tegen. De dichtheid van het speciale speelgras ligt hoger dan bij siergras. Hierdoor herstelt het gras sneller als het beschadigd raakt door kindervoeten of een zandbak. Zorgen maken over het gras onder bijvoorbeeld de zandbak hoeft niet, want Kunstgras herstelt zich snel. Daarnaast scheelt het veel tijd als het gaat om onderhoud. Grasmaaien om de zandbak of schommel hoeft niet meer. Ook kunstmest strooien hoeft niet meer, dus de kinderen kunnen het hele jaar door naar hartelust spelen. Het enige dat zo eens in het jaar hoeft te gebeuren is het opborstelen van de grasmat. Dit kan simpel met een bezem. Door de grassprietjes weer omhoog te borstelen lijkt de mat weer als nieuw.

Sierkunstgras voor in de tuin

Sier kunstgras voor in de tuin

Kunstgras kopen siergras

Is de grasmat niet bedoeld als speelplaats, maar ter verfraaiing van de tuin? Dan is siergras de beste optie. Bij dit type gras wordt er extra op gelet dat het gras een natuurlijke uitstraling heeft. Daardoor is dit gras in veel gevallen niet van echt te onderscheiden. Siergras is vaak te bestellen in verschillende kleuren groen. Echt gras kleurt namelijk mee in de seizoenen: in de winter is het vaak wat lichtgroen van kleur, terwijl het aan de begin van de zomer weer opbloeit en mooi donkergroen wordt. Deze kleurverschillen zijn bij Kunstgras helaas (nog) niet mogelijk. Daarom is het bij siergras aan te raden om te letten op de andere onderdelen van de tuin. Staat er bijvoorbeeld een heg om de tuin die het hele jaar groen blijft? Dan kan het mooi zijn de kleur van het siergras met de kleur van de heg te laten matchen. Zo vormt de tuin toch een mooi geheel, met daarbij alle voordelen die bij Kunstgras horen. Ook voor siergras geldt namelijk dat het alleen af en toe opgeborsteld moet worden met een bezem. Als dat gebeurt blijft de grasmat mooi en kan deze jaren blijven liggen.