10 jaar garantie10 jaar garantie
scherpe prijzenscherpe prijzen
snelle leveringsnelle levering
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras is de ideale oplossing voor een onderhoudsvrije tuin en zorgt onder alle omstandigheden voor een strakke uitstraling. Wilt u kunstgras zelf leggen? Wij leggen in het kort uit hoe de onderhoudsvrije tuin kunt creëren. Als u de voorkeur geeft aan het laten leggen van kunstgras in Apeldoorn, dan bieden wij u de mogelijkheid deze klus uit te laten voeren door ons vakkundige team medewerkers.

Kunstgras zelf leggen
Kiest u ervoor om zelf aan de slag te gaan, dan dient u te werken volgens onderstaand stappenplan.Ondergrond klaarleggen
Het is van groot belang om voor het aanleggen de ondergrond te bewerken. Er is een verschil tussen harde en zachte ondergrond en de wijze waarop deze bewerkt moet worden. Bij een zachte ondergrond kan gedacht worden aan gras, aarde en andere materialen, terwijl een harde ondergrond meestal uit straatwerk, beton, houten vlonders en dergelijke bestaat.

Bewerken zachte ondergrond
Verwijder alle beplanting en graaf ongeveer 10 cm diep af. Vul dit deel vervolgens op met zand, egaliseer en tril vast. Indien gewenst kan ook een kantopsluiting aangebracht worden. Na het egaliseren kunnen valdempende platen aangebracht worden (een aanrader voor gezinnen met kinderen). Ten slotte wordt een drukverdelende doek aangebracht.

Bewerken harde ondergrond
Verwijder alle afval en vul gaten in het oppervlak op. Een laag foam kan oneffenheden egaliseren en schade voorkomen.

Aanbrengen kunstgras
Als de ondergrond gereed is kan het kunstgras gelegd worden. Dit kan op verschillende manieren zonder of met verlijmen. Bij het verlijmen kan gekozen worden voor een lijm in emmer, lijmtube of tape.

Kunstgras laten leggen
Heeft u geen tijd, zin of beschikt u niet over de benodigde materialen? Dan kunt u het kunstgras ook laten leggen. Voor het laten leggen van kunstgras in Apeldoorn kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.