10 jaar garantie10 jaar garantie
scherpe prijzenscherpe prijzen
snelle leveringsnelle levering
gratis kunstgras stalengratis kunstgras stalen

Showroom Kunstgras De Veluwe

Meer dan 20.000m2 in de showroomopeningstijden

Kunstgras zelf leggen en hoe te leggen tips

Het proces om zelf kunstgras te leggen bestaat uit zeven tips

Stap 1 : De juiste maat voor het aanleggen

Rol het gras uit en snijd het op maat met een stanleymes. Snijd aan de onderkant om beschadiging van de vezels te voorkomen.

Stap 2: De juiste ondergrond

Zorg voor een stabiele, vlakke en drainerende ondergrond. Bij een goede waterdoorlatende ondergrond volstaat een onderbouw van 5 tot 10 cm zand die goed is aangetrild en uitgevlakt. Bij een slecht waterdoorlatende ondergrond (bijvoorbeeld kleigrond) is een onderbouw van 15 cm zand of lavazand gewenst. Ook deze moet goed zijn aangetrild. Een goede ondergrond is afgewerkt met opsluitbandjes of steen. Houdt u het zandbed, afhankelijk van de hoogte van het kunstgras, circa 2 cm onder de opsluitrand of het straatwerk. Voor optimale veiligheid onder speeltoestellen verkopen wij matten van verschillende diktes, die voor extra valdemping zorgen.

Stap 3: Het stabilisatie doek

Leg het stabilisatiedoek neer en snijd dit op maat met een stanleymes. Als u de oppervlakte niet uit één stuk stabilisatiedoek kunt halen, moeten de verschillende stukken doek elkaar circa 20 cm overlappen.

Stap 4: De poolrichting

Bijna iedere grassoort heeft een vleug (poolrichting). Leg het gras zo neer dat u vanaf de zichtzijde in de vleug kijkt.

Stap 5: Het verlijmen van het kunstgras

Nu gaat u het gekleurde of groene grastapijt verlijmen met tape. Snijd het gras zo dicht mogelijk langs de vezel af en leg de stukken ongeveer 2 mm van elkaar. Extra tips: let op de vleug! Sla de twee stukken kunstgras vervolgens over de hele lengte 20 cm om en plak de tape eronder. Haal de folie van de tape en sla eerst één kant van het gras terug en druk dit goed aan. Sla vervolgens de andere kant van het gras terug en druk dit goed aan. Druk de naden ten slotte nog een keer goed aan door er met bijvoorbeeld een dunne plank onder uw voeten overheen te lopen. Dit verdeelt de druk gelijkmatig en zorgt ervoor dat de complete naad goed vastzit.

Stap 6: Het opborstelen

Na het aanleggen kunt u het nep gras opborstelen met een harde bezem, zodat de grassprieten rechtop gaan staan.

Stap 7: Het instrooien

Strooi het grastapijt in met droog kwartszand (met een korrel van 0,5 tot 1 mm). Of dit noodzakelijk of gewenst is, hangt af van de grassoort en het gebruik. Verdeel de zakken instrooizand over de oppervlakte en veeg het in. De benodigde hoeveelheid zand is afhankelijk van het soort kunstgras. Wij adviseren 5 tot 10 kg per m2, dan waait het gras niet op en hoeft u het niet vast te zetten aan de rand. Als u het kunstgazon niet instrooit met zand, kunt u het gras langs de randen vastzetten met speciale grondpinnen.

U hebt nu de beste manier om kunstgras te leggen gelezen. Heeft u nog vragen over deze leginstructie of wilt u het leggen toch liever aan onze legservice uitbesteden, vraag dan meer informatie aan over de kosten van onze legservice via het contactformulier. Wij helpen u graag verder voor een zeer schappelijke prijs!

 

Soorten kunstgras CouponnenNeem contact op

 

Kunstgras zelf leggen of laten aanleggen, wie legt kunstgras?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het niet voor iedereen is weggelegd om het nieuwe kunstgrastapijt zelf aan te leggen. Bij ons kunt ook u kunstgras kopen en laten leggen door ons bekwame kunstgras service aanleg team. En dat doen wij voor zeer concurerende prijzen!

Onze snelle betaalbare kunstgras service is er ook voor u! 

Onze professionele kunstgras service kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Uw oude gras laten verwijderen, de grond egaliseren en klaarmaken voor de nieuwe grasmat: wij verzorgen het graag voor u, terwijl u er zelf nauwelijks omkijken naar heeft. Onze kunstgraszoden zijn te leggen op tegels, beton en vele andere soorten ondergrond. Wij leggen met plezier nieuwe kunstgrasmatten in uw tuin, op uw balkon of dakterras, op voetbal- of andere sportvelden. In alle gevallen kunt u bij ons rekenen op kwaliteit, vliegensvlugge dienstverlening en goede diensten voor vrijwel ieder budget! Onze legservice werkt door heel Nederland. Doordat wij vrijwel dagelijks tuinen, dakterrassen, sportvelden en andere voorzieningen van nieuw grastapijt voorzien, hebben wij zeer regelmatig restpartijen in de aanbieding. Bent u benieuwd naar onze actuele coupon aanbiedingen? Bel ons dan of kom naar onze couponhoek in Nunspeet te Gelderland. De koffie staat voor u klaar!